Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ο αγρότης




     Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νέων Αγροτών (CEJA) σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Νεολαία σε Δράση» της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απένειμε το πρώτο βραβείο σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό με στόχο την προώθηση της γεωργίας, σε μαθητές των Δευτεροβάθμιων Σχολείων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής για το βίντεο μικρού μήκους «O Αγρότης». Στο διαγωνισμό, με τίτλο «Διαφημιστική εκστρατεία για την ενθάρρυνση νέων ώστε να γίνουν αγρότες ή να ασχοληθούν με το γεωργικό τομέα», συμμετείχαν 40 σχολεία από όλη την Ευρώπη, ενώ οι 7 συμμετοχές που ξεχώρισαν ήταν από την Ελλάδα, την Τσεχία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, την Ιρλανδία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία.
    Το βραβευμένο βίντεο που ετοίμασαν οι μαθητές της Β’τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ της Σχολής, Αναστασία Κουράκη, Κατερίνα Σκουρτοπούλου και Στάθης Σπηλιόπουλος με τη βοήθεια του καθηγητή τους, Γιάννη Γκόγκου, παρουσιάζει δύο εκδοχές της ζωής του ίδιου προσώπου: πώς θα μπορούσε να ήταν η ζωή του αν επέλεγε να ζει και να δουλεύει σε αστικό περιβάλλον και πώς θα ήταν στην περίπτωση που ήταν αγρότης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ελευθερία και την ευελιξία ως βασικά πλεονεκτήματα της ενασχόλησης με το γεωργικό τομέα και η αύξηση της παραγωγικότητας ως αποτέλεσμα των δύο αυτών αγαθών.
Οι τρεις κριτές που βαθμολόγησαν τις διαφημιστικές εκστρατείες όλων των σχολείων κατέχουν υψηλές θέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή σε επιχειρήσεις του τομέα επικοινωνίας και βαθμολόγησαν με άριστα τη μέθοδο προώθησης της γεωργίας στους νέους, το βαθμό επεξηγηματικότητας και τον καινοτόμο χαρακτήρα του βίντεο των μαθητών της Σχολής.


Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο που απέσπασε το 1ο βραβείο εδώ

Μαθητές της ΑΓΣ Κερδίζουν το Πρώτο Βραβείο σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN