Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ο τυφλός ψαράς


   Η εταιρία Exile Films είναι ένας ανεξάρτητος καλλιτεχνικός οργανισμός που ειδικεύεται στο ντοκιμαντέρ. Με έδρα την Αθήνα, συνεργάζεται με κινηματογραφιστές, σεναριογράφους, παραγωγούς και υπεύθυνους τηλεοπτικού προγραμματισμού από διάφορες χώρες για να δημιουργήσουμε ταινίες για ένα διεθνές κοινό.
   Την Τετάρτη 30/05/2012 και ώρα 21:00 το Exile Room, (Αθηνάς 12, Μοναστηράκι) φιλοξενεί το Caravan Project. Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στην ελληνική ενδοχώρα και τα νησιά από δυο δημιουργούς, την Θέκλα Μαλάμου και τον Στρατή Βογιατζή. Όπως δηλώνουν οι ίδιοι και στην ιστοσελίδα τους ο σκοπός τους είναι να περιηγηθούν στην Ελλάδα απ' άκρη σ' άκρη και χρησιμοποιώντας την φωτογραφία, την κινηματογράφηση και τη συλλογή προφορικών αφηγήσεων, να επιδιώξουν να φέρουν στο προσκήνιο την προσωπική μαρτυρία, την ανθρώπινη ιστορία.
   Κάθε φορά που τελειώνει ένα ντοκιμαντέρ οι δυο δημιουργοί θα γυρνάνε πόλεις και χωριά και θα κάνουν DIY προβολές όπου και όπως μπορούνε.
   Αυτή την Τετάρτη θα προβληθεί "Ο τυφλός ψαράς" διάρκειας 37 λεπτών. (η εικόνα που βλέπουμε παραπάνω είναι φωτογραφία από την ταινία, τραβηγμένη και αυτή από τους δυο δημιουργούς του ντοκιμαντέρ).

Υπόθεση του ντοκιμαντέρ

   Ένας υπέροχος άνθρωπος σε μια εποχή τεράτων, ο κυρ Γιάννης ζει αόρατα σε ένα μικρό χωριουδάκι της Χίου, χωρίς να κομπάζει ποτέ για το κουράγιο του.
   Έχοντας χάσει τα μάτια και το ένα του χέρι σε τρυφερή ηλικία εξαιτίας αδέσποτης νάρκης, έχει χαρτογραφήσει το γιαλό στις απέραντες εκτάσεις του παιδικού μυαλού του, με αποτέλεσμα να ψαρεύει ακάθεκτος εδώ και πενήντα χρόνια! 

Το ντοκιμαντέρ απέσπασε το Βραβείο Κοινού στο 14o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

http://www.exilefilms.gr/home

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN