Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Η Sarah Siddons και η Eve Harrington


   Στις 05/07/1755 γεννιέται η Ουαλή ηθοποιός Sarah Siddons, η πιο γνωστή τραγωδός του 18ου αιώνα. Ήταν η μεγαλύτερη αδερφή των John Philip Kemble, Charles Kemble, Stephen Kemble, Ann Hatton και Elizabeth Whitlock, και θεία της Fanny Kemble.
   Έγινε διάσημη για την απεικόνισή της του σαιξπηρικού χαρακτήρα της Λαίδης Μακμπέθ ένα χαρακτήρα που έκανε δικό της. 
   Η Εταιρία Σάρα Σίντονς απονέμει το Βραβείο Σάρα Σίντονς κάθε χρόνο στο Σικάγο στην καλύτερη ηθοποιό. 
   Το πορτρέτο της αυτό που βλέπουμε παραπάνω το οποίο ζωγράφισε ο Σερ Τζόσουα Ρέυνολντς χρησιμοποιήθηκε εκτεταμένα από τον Τζόσεφ Μανκίεβιτς στην ταινία του "Όλα για την Εύα" (1950). Το πορτραίτο αυτό κρέμεται στην κορυφή της σκάλας εισόδου που οδηγεί στο διαμέρισμα της Μάργκο, όπου φαίνεται σε διάφορες στιγμές στη διάρκεια της σκηνής του πάρτυ, από την άφιξη του Άντισον και της Κλώντια μέχρι το κοντινό πλάνο με το οποίο κλείνει η σκηνή. 




(η σκηνή του πάρτυ από την ταινία)

   Επιπλέον ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας επινόησε την (τότε) φανταστική  Εταιρία Σάρα Σίντονς και το βραβείο της. (όπως προαναφέραμε η εταιρία και το βραβείο της έγιναν πραγματικότητα δυο χρόνια μετά). Το βραβείο στην ταινία είναι ένα αγαλματίδιο το οποίο έχει σχεδιαστεί βάσει του πίνακα. Η ταινία ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο του βραβείου και τελειώνει με την Φοίβη να το κρατά. 









   Το 1957 η Μπέτυ Ντέηβις πόζαρε σαν Σάρα Σίντονς, σε μια εκ νέου δημιουργία του πίνακα, ο οποίος αποτέλεσε σκηνοθετικό στοιχείο της Παρέλασης των Μάστερς (Pageant of the Masters).






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN