Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους σαν ένας προβληματικός γάμος



   Η οικονομική μας κρίση αποτελεί πλέον μέρος και της ευρωπαϊκής καθημερινότητας. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς από την στιγμή που αυτή φτάνει στο διαδίκτυο ως κωμωδία μιρκού μήκους, με περίπου 130.000 θεατές στην πρώτη βδομάδα προβολής της.
    Το A Very European Break Up του Βρετανού Μπομπ Ντέναμ αποτελεί μια σατιρική ταινία μικρού μήκους, εμπνευσμένο από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.
   Η κρίση παρουσιάζεται ως ένας προβληματικός γάμος, με το ζευγάρι να το αποτελούν η Γερμανίδα Ζερμέν και ο Έλληνας Γκρέκο. Η αυστηρή Ζερμέν δουλεύει όλη μέρα, φέρνοντας και τα λεφτά στο σπίτι όπως εκείνη πιστεύει, ενώ ο Γκρέκο περνά τη μέρα του στον καναπέ, κρύβοντας λογαριασμούς χωρίς καν να τους ανοίγει, κάνοντάς τη συζυγό του έξαλλη με την ανεύθυνη συμπεριφορά του.


   Στον καυγά του ζευγαριού θα εμπλακούν η Ισπανίδα γειτόνισσα και ο Άγγλος γείτονας που θα προσπαθήσουν να εκτονώσουν ή να χειροτερέψουν την κρίση στις σχέσεις του ζευγαριού. "Την αγαπάς ακόμα;" ρωτάει η Ισπανίδα. "Μήπως είσαι καλύτερα χωρίς αυτόν;" ρωτάει ο Άγγλος.


   Η ταινία έχει αρκετούς συμβολισμούς και αναφορές και μπορεί να χρειαστεί κανείς να το δει περισσότερες από μια φορά για να τα αντιληφθεί όλα.
   Ο προϋπολογισμός της ταινίας ήταν απειροελάχιστος (μικρότερος από 500 λίρες) και χρησιμοποιήθηκαν εθελοντές απ ' όλη την Ευρώπη. 
   Στο ρόλο του Γκρέκο ο Γιάννης Αλεξίου ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κω.
   Η Fleur Poad , η οποία έχει Γερμανίδα μητέρα και Άγγλο πατέρα είναι η Ζερμέν
   Η ηθοποιός Dolores Reynals είναι η Ισπανίδα γειτόνισσα.
   Ο γεννημένος στη Βρετανία Alex Roseman πρώην χρηματιστής και μετέπειτα ηθοποιός έιναι ο Άγγλος γείτονας.
   Η σκηνοθεσία όπως προείπαμε είναι του Βρετανού Μπομπ Ντέναμ και η μουσική του Ελληνογερμανού Μάρκου Τριανταφύλλου.
   Η γενικότερη φιλοσοφία του σκηνοθέτη είναι να συνδυάσει τον κινηματογράφο με τα οικονομικά. Συστήνεται ως "κινηματογραφιστής Οικονομικών", έχει σπουδάσει Οικονομικά και έχει δουλέψει ως δημοσιογράφος και σε επενδυτική τράπεζα, πριν αποφασίσει να εκλαϊκεύσει οικονομικούς όρους και καταστάσεις μέσα από τον κινηματογράφο. (όχι τυχαίο και το όνομα της εταιρίας του Econ Films).
   Σκοπεύει να αποδείξει ότι είναι δυνατόν να κάνει κανείς μια ταινία για ένα οικονομικό και πολιτικό ζήτημα που επηρρεάζει ολόκληρη την Ευρώπη και να διασκεδάσουν μαζί της όλοι οι Ευρωπαίοι.
   Όσον αφορά την άποψή του για την κρίση μας προτρέπει να παρακολουθήσουμε την ταινία.
   

http://www.econfilms.tv/avebu/ (ο δικτυακός τόπος της ταινίας)

Δείτε την ταινία στους παρακάτω συνδέσμους:

http://www.youtube.com/watch?v=q5FT47kLZfs

http://vimeo.com/49580319


πηγή: Καθημερινή 29-09-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN