Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητης Ταινίας του Μπορντώ


   Από 2-7 Οκτωβρίου στο Μπορντώ της Γαλλίας θα διεξαχθεί το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητης Ταινίας. 
   Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Λέο Σοεσαντό " Η πρώτη έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ανεξάρτητης Ταινίας του Μπορντώ, δε θα μπορούσε να γίνει παρά με τη σφραγίδα της νεολαίας, με αυτά που την κάνουν να ζει, που είναι η ενέργεια και η ελπίδα. Η ενέργεια για να δημιουργήσει μια μεγάλη εκδήλωση στην περιοχή και η ελπίδα να συνεχίσει την υπεράσπιση ενός διαοφρετικού κινηματογράφου. Αυτές οι δυνάμεις βρίσκονται στο κέντρο της εκδήλωσης:  ο διεθνής ανταγωνισμός. Κινηματογραφιστές απ' όλο τον κόσμο που παρουσιάζουν εδώ την πρώτη ή τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία τους , έχουν ετοιμάσει διάφορες προσωπικές ιστορίες. Είναι οι μάρτυρες ενός κόσμου συχνά δύσκολου, που δεν απελπίζει όμως τους χαρακτήρες τους, είτε το πρόσωπο παλεύει να αντιμετωπίσει τη Νέα Υόρκη, το πανεπιστήμιο της Αργεντινής, τις προκαταλήψεις ή έναν ιό. 
   Αλλά νεολαία χωρίς μνήμη δε θα παέι πουθενά. Η μνήμη δε περιμένει και θα ανακτηθεί και θα αναβιώσει από το φεστιβάλ μέσω αφιερωμάτων. Πρώτα ένας μεγάλος δημιουργός του ανεξάρτητου σινεμά, ο χορηγός μας Ολιβιέ Ασσαϊά. Το έργο του τίμησε τους νέους μετά το Μάη του 68 και θα δείτε το ίχνος , ανεξίτηλο και σε πολύτιμο, σε κάποιες από τις προβαλλόμενες ταινίες του. Η μνήμη είναι επίσης η μούσα του Jonathan Caouette. Οι αυτοβιογραφικές ταινίες του χαρακτηρίζουν τη ζωή του, με μια δυναμική ποίηση με οξύτητα, ανάμεσα στο ντοκιμαντέρ και τη μυθοπλασία. Θα γίνει επίσης αφιέρωμα στο σκηνοθέτη Chris Marker που πέθανε φέτος το καλοκαίρι. Αυτός ο μεγάλος περίεργος μέτρησε την Ιστορία, τον κόσμο και το φανταστικό μέσα από πολύ ελεύθερες φόρμες ντοκυμαντέρ. Μια πρόσκληση για ταξίδι, στο σινεμά και στο πραγματικό, που επιβεβαιώνει το φεστιβάλ μας. Μαζί στην αφίσα  η πρωταγωνίστριά μας Adèle Haenel, φωτίζοντας το δρόμο μιας ταινίας δρόμου, γεμάτης εκπλήξεις. Καλό φεστιιβάλ".
   Η δομή του φεστιβάλ θα έχει ως εξής:
  •    Στο διαγωνιστικό κομμάτι θα υπάρχουν οκτώ ταινίες απ' όλο τον κόσμο από νέους δημιουργούς του σήμερα και μελλοντικούς μεγάλους . 
  • Θα υπάρξουν ειδικές συνεδριάσεις με προβολές αφιερωμένες στο ACID (Ένωση Ανςξαρτήτου Σινεμά για τη Διάδοσή του) , με κινούμενο σχέδιο, αραβική άνοιξη και αφιέρωμα στον Κρις Μάρκερ (1921-2012).
  • Μια αναδρομική του Ολιβιέ Ασσαϊά. Μια επιλογή ταινιών από το συνολικό έργο του χορηγού του φεστιβάλ, για να γνωρίσει το κοινό το φανταστικό σύμπαν του, που είναι ηλεκτρικό και ζωντανό.
  • Ένα φιλμ ανοίγματος και κλεισίματος σε γαλλική αβάν πρεμιέρ
  • Αφιέρωμα στον Jonathan Caouette. Για να ανακαλύψετε μια από τις πιο πρωτότυπες φωνές  του κινηματογράφου της δεκαετίας του 2000, με ταινίες προσωπικές, οδυνηρές και ψυχεδελικές.
  • Την 1η Έκδοση Διεθνών Συναντήσεων ΚΙΝΟ. Ταινίες μικρού μήκους απ' όλο τον κόσμο κάτω από ένα ενιαίο σύνθημα "κάντε καλό με τίποτα, κάντε καλύτερο με λίγα, κάντε το τώρα". 
  • 1ο πρόγραμμα νεολαίας. Ένα πρόγραμμα για την εισαγωγή μαθητών γυμνασίων και λυκείων στο ανεξάρτητο σινεμά σε ταινίες ελέυθερες και ανοιχτές στον κόσμο
  • Συνέδρια και Masterclass. 
  • Συναντήσεις επαγγελματιών.
  • Βραδιές (έναρξη στο café Pompier,  Το μεγάλο boum, Μεγάλη βραδιά ταινιών μικρού μήκους, afters στο l'Iboat)
            http://vimeo.com/43169198 (τρέιλερ του φεστιβάλ)


Επισκεφτείτε τους παρακάτω συνδέσμους για περισσότερες πληροφορίες και πρόγραμμα

http://www.bordeaux-festival.com/
https://www.facebook.com/FestivalInternationalduFilmIndependantdeBordeaux/info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN