Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

"Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι" - Παγκόσμια Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο



   "Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι", η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου που διεξάγεται στο Τορόντο από 6-16 Σεπτεμβρίου 2012.
  Πρόκειται για την τρίτη συμμετοχή του σκηνοθέτη στο συγκεκριμένο φεστιβάλ, δημιουργώντας έτσι παράδοση και στενούς δεσμούς με ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ κινηματογράφου στη Βόρεια Αμερική.
   Ο υπότιτλος της ταινίας είναι "Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο" και ο στόχος των συντελεστών της ταινίας είναι να τον δικαιώσουν πλήρως, επιθυμώντας παράλληλα αυτή η ταινία να αποτέλεσει και αυτή μέρος της προσπάθεαις για να αλλάξει η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.
   Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια θα είναι και το διεθνές καστ της ταινίας που περιλαμβάνει σπουδαία ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου.
   Η Κατρίν Ντενέβ θα παίξει το ρόλο της Αικατερίνης της Ρωσίας, ενώ ο Τζον Κλιζ, των Μόντυ Πάιθονς, τον Βρετανό διοικητή της Ζακύνθου. Στο πρωταγωνιστικό ρόλο του Ιωάννη Βαρβάκη, ο Σεμπάστιαν Κοχ (από τις "Ζωές των άλλων" ) ενώ συμμετέχουν και οι Χουάν Ντιέγκο Μπότο και Νικ Άσντον (από το " Ελ Γκρέκο" πάλι του Γιάννη Σμαραγδή).
   Από Ελληνικής πλευράς παίζουν οι Λάκης Λαζόπουλος, Άκης Σακελλαρίου, Παύλος Κοντογιαννίδης, Γιάννης Βούρος, Αλέξανδρος Μυλωνάς και Χριστόφορος Παπακαλιάτης (ως πρίγκηπας Ποτέμκιν).
   Η ταινία ασχολείται με τη ζωή του, μετέπειτα εθνικού ευεργέτη, Ιωάννη Βαρβάκη, ο οποίος ξεκίνησε ως πειρατής στις ελληνικές θάλασσες και σταδιακά έγινε ζάπλουτος εμπορευόμενος χαβιάρι.
   Στον αγώνα του για χρήμα, εξουσία και πολιτική επιρροή, που ήταν διαρκής, έφτασε μέχρι την αυλή της Αικατερίνης της Ρωσίας. Στο τέλος όμως υπερνικά η αγάπη, στο όνομα της οποίας ο Έλληνας ευεργέτης χάρισε όλα του τα υπάρχοντα.
   Γυρίσματα έγιναν στην Πύλο, στην Αίγινα, στην Κρήτη, τα Ψαρρά (πατρίδα του Βαρβάκη), αλλά και στην Ρωσία, στην Αγία Πετρούπολη και το Αστραχάν.
   Η ταινία αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες στις 11 Οκτωβρίου και έχει ήδη εξασφαλίσει διεθνή διανομή.

πηγή: Ελεύθερος Τύπος 17-08-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN