Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Einstürzende Neubauten -Off Ways Berlin στο Cinemarian







H Carousel Films παρουσιάζει στο Cinemarian

OFF WAYS BERLIN-VON WEGEN

ΤΡΙΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
&
ΠΕΜΠΤΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

ΣΤΙΣ 20:15
OFF WAYS BERLIN-VON WEGEN

2009,90'

TAINΙΑ ΤΟΥ ΟΥΛΙ Μ. ΣΙΠΕΛ

     Το 2009 συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, το 2010 η Γερµανική Ενοποίηση έκλεισε µε τη σειρά της την δική της εικοσαετία. Οι οθόνες όλου του κόσμου, κάθε Νοέμβριο πληµµυρίζουν από εικόνες ανθρώπων να περνούν το τείχος, να σκάβουν για αναµνηστικά, να χοροπηδούν ανοίγοντας σαµπάνιες, γιορτάζοντας.
     Ο Ούλι Σίπελ απλώς περίµενε τον θόρυβο να καταλαγιάσει. Έχοντας στην κατοχή του το υλικό που γύρισε (χωρίς ποτέ να ξέρει τι θα το κάνει) το 1989, όταν κατέγραψε το αλλόκοτο ταξίδι των φίλων του Einstuerzende Neubauten στην Ανατολική πλευρά της πόλης σε ένα από τα πιο παράδοξα κοντσέρτα της Ιστορίας, αποφάσισε να το συνθέσει µε µια σειρά µαρτυρίες των (τότε) Ανατολικογερµανών θεατών, που αφού βρέθηκαν ξανά µετά από δεκαετίες, τράβηξαν τον ίδιο δρόµο στην µεταλλαγµένη πόλη, ξαναζώντας το παράξενο βίωµα εκείνης της ασυνήθιστης µέρας.
     Η αξία του Off Ways – Berlin ως ντοκουµέντου ενός ανεπανάληπτου γεγονότος είναι αδιαµφισβήτητη, πόσω µάλλον όταν καταγράφει τον Χάινερ Μίλερ και τον Ζακ Λανγκ σε µια εντελώς απροσδόκητη συνάντηση, ένας επώνυµος και αναγνωρίσιµος στοχαστής που παρεµβαίνει δυναµικά σε µια κρίσιµη εποχή, ένας πολιτικός µε ανοιχτές κεραίες στα υπόγεια ρεύµατα, οι συγκρίσεις µε τη σηµερινή πραγµατικότητα είναι απογοητευτικές. Όµως το φιλµ προχωρά ακόµα περισσότερο από την καταγραφή της στιγµής


ΣΤΙΣ 22:00

ΤΙΠΟΤΑ Ή ΟΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

NIHIL, ODER ALLE ZEIT DER WELT

55 λεπτά, 1987

Σκηνοθεσία Ούλι Μ Σίπελ
Πρωταγωνιστούν: Μπλίξα Μπάργκελντ, Ολιβιέ Πικό, Γκεζίνε Μπέλε, Φρίντριχ Βαλ, Κάι Φούρμαν
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κίτο Καπελάρι
Μουσική: Αλεξάντερ Χάκε


     Σε έναν μετα – αποκαλυπτικό κόσμο, μια ομάδα νεαρών τρομοκρατών αγωνίζεται απελπισμένα εναντίον του ομιχλώδους «Καθηγητή» που ενσαρκώνει την νοσηρότητα της κοινωνίας, ενώ ταυτόχρονα, ελέγχει με ευρηματικότητα ό,τι έχει απομείνει από τον παλαιό πολιτισμό.

     «Η ιδέα του σεναρίου δημιουργήθηκε μέσα σε λίγες νύχτες. Ως συνήθως, καθόμουν στην γνωστή μου γωνία των «Hansa Studio». Eνώ μπάντες όπως οι Nick Cave & The Bad Seeds, οι «Einstuerzende Neubauten» ή οι «Crime and the City Solution» ηχογραφούσαν κολλητά τα άλμπουμ τους. Δε χρειαζόταν παρά να κλείσω τα μάτια κι η μηχανή προβολής άρχιζε να ρολάρει, οι εικόνες γεννιούνταν πίσω από τους καινούριους ήχους. Αισθανόμουν την ατμόσφαιρα «ελεγχόμενης έντασης» που έπρεπε να μεταφέρει η ταινία. Η εκφραστική δύναμη και οι ποίηση των εικόνων, θα είχαν μεγαλύτερη σημασία από την πλοκή και τη δράση.» Ούλι Μ Σίπελ



Cinemarian

Αἴθουσα προβολῶν, στοχασμῶν κι ἀνάτασης.

Αἴθουσα ὅπου βλέπουμε, ἀκοῦμε καὶ συζητoῦμε.

Αἴθουσα ὅπου μποροῦμε να δοῦμε ταινίες καὶ ταινίες, μικρές καὶ μεγάλες, σπάνιες κι εξαιρετικές, ανεξάρτητες καὶ διαχρονικές, καλλιτεχνικές καὶ τεκμηρωτικές, πρόσφατες καὶ παλαιές.

Αἴθουσα ὅπου μποροῦμε νὰ συζητοῦμε γιὰ ὅλα τὰ θέματα ποὺ μπαινοβγαίνουν στὴν ὀθόνη καὶ καθρεφτίζουν τὴ ζωή μας.

Αἴθουσα ὅπου συζητοῦμε μὲ τοὺς δημιουργοὺς καὶ τοὺς συντελεστὲς τῶν ταινιῶν καθὼς καὶ διαπρεπεῖς ἐπαΐοντες, γιὰ τὰ θέματα καὶ τὰ ζητήματα ποὺ αὐτὲς πραγματεύονται κι ἀναδεικνύουν.

Αἴθουσα ὅπου ζοῦμε καὶ βιώνουμε σὲ μικρογραφία τὴ μέγιστη περιπέτεια τοῦ κόσμου μας, ἀπέναντι στὴν ὀθόνη καὶ μέσα ἀπ’ αὐτήν.

CINEMARIAN: Αἴθουσα Προβολῶν, Διαλέξεων καὶ Σεμιναρίων, ἑνίοτε καὶ Συμποσίων.

CINEMARIAN: Ἑστία Στοχασμοῦ καὶ Κέντρο Προβληματισμοῦ, ἑνίοτε καὶ Λογισμοῦ.

CINEMARIAN: Γιὰ νὰ βρισκόμαστε καὶ νὰ ὀνειρευόμαστε μιὰν ἐλεύθερη, εὔνομη καὶ εἰρηνικὴ ζωή.


ΓΙΑΤΙ

«στὸ μέτρο ποὺ ὀνειρευόμαστε
κοινωνικὰ τὴν ἀναγκαιότητα,
τὸ ὄνειρο γίνεται ἀναγκαῖο».
Guy Debord



Cinemarian 

Διεύθυνση: Γενναίου Κολοκοτρώνη 42, 11741, Κουκάκι-Αθήνα 
τηλ.: 211 400 2640 - e-mail: info@cinemarian.gr 


Πρόσβαση: 

Από Σύνταγμα: τρόλεϊ 15 (στάση Άγιος Νικόλαος) 
Από Ηλεκτρικό «Πετράλωνα»: τρόλεϊ 15 (στάση Φιλοπάππου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN