Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

«Ο Γάλλος Υπουργός» από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης



     
     Τη γαλλική κωμωδία χαρακτήρων «Ο Γάλλος Υπουργός» (Quai d'Orsay) σε σκηνοθεσία Bertrand Tavernier, παραγωγής 2013, προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) με τη στήριξη της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα και του Γαλλικού Ινστιτούτου και σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.».
    Ο «Γάλλος Υπουργός» είναι εμπνευσμένος από τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας και μετέπειτα Πρωθυπουργό της Ντομινίκ ντε Βιλπέν, γνωστό για τον πύρινο λόγο που εκφώνησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά του πολέμου στο Ιράκ, το 2003. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει ο Μποτρί σχεδόν αυτοβιογραφικά, αφού διετέλεσε κειμενογράφος του Βιλπέν.
    Ο Alexandre Taillard de Vorms είναι ψηλός και εντυπωσιακός, ένας άνδρας με στυλ, ελκυστικός στις γυναίκες κι ένα εντελώς επιτηδευμένο άτομο που ξοδεύει τον χρόνο του σημειώνοντας αποσπάσματα κι ατάκες των αγαπημένων του συγγραφέων.
     Επίσης τυγχάνει να είναι ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών που εργάζεται ακατάπαυστα για την εξασφάλιση της ευημερίας της Γαλλίας, της παγκόσμιας ειρήνης κι ενός μελλοντικού βραβείου Νόμπελ για τον εαυτό του.
     Ο νεαρός Άρθουρ, ο οποίος προσελήφθη ως λογογράφος στο Υπουργείο Εξωτερικών, υποφέρει από τις ιδιαιτερότητες του αφεντικού του, καθώς και από το άγχος, τις φιλοδοξίες και τις βρώμικες συμφωνίες που συνθέτουν την καθημερινή ρουτίνα στο Quai d'Orsay.


τρέιλερ της ταινίας




Σκηνοθεσία: Bertrand Tavernier

Σενάριο: Antonin Baudry, Christophe Blain, Bertrand Tavernier

Παίζουν: Thierry Lhermitte, Raphaël Personnaz, Niels Arestrup κ.ά.



Διάρκεια: 113΄

Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN