Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Αμίλια Έρχαρτ


   Στις 24 Ιουλίου 1897, γεννήθηκε η Αμίλια Έρχαρτ (Amelia Earhart), η οποία υπήρξε πρωτοπόρος αεροπόρος αλλά και συγγραφέας.
  Το πιο σημαντικό της επίτευγμα, για το οποίο και έγινε διάσημη, ήταν ότι έγινε η πρώτη γυναίκα αεροπόρος που διέσχισε μόνη τον Ατλαντικό Ωκεανό.  Πραγματοποίησε και άλλα αεροπορικά ρεκόρ ενώ έγραψε και βιβλία σχετικά με τις αεροπορικές της εμπειρίες τα οποία έγιναν μπεστ σέλλερ. Έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της Ninety-Nines (οργάνωση για γυναίκες πιλότους) κ.α.
   Το 1937 σε μια προσπάθεια να κάνει το γύρο της γης με το αεροπλάνο της η Έρχαρτ εξαφανίζεται στον κεντρικό Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στο νησί Howland, χωρίς να βρεθεί ποτέ ως σήμερα (κηρύχτηκε νομικά νεκρή στις 5 Ιανουαρίου 1939).Γίνεται έτσι ένας θρύλος.
Το ενδιαφέρον για τη ζωή, την καριέρρα της και την εξαφάνισή της συνεχίζεται ως τις μέρες μας.
    Η μυστηριώδης εξαφάνισή της είχε σαν αποτελέσμα να αποτελέσει αντικείμενο για πολλαπλές έρευνες, συζητήσεις κ.α..
    Γραφτήκανε βιβλία, τραγούδια, γυριστήκανε νοκιμαντέρ αλλά και ταινίες. Από κινηματογραφικής πλευράς έχουμε πρώτα την ταινία του Lothar Mendes "Flight for Freedom" (1943) , με πρωταγωνίστρια την Rosalind Russel.(ως Tonie Carter) Η ταινία αποτελεί μια φανταστική βιογραφία της αεροπόρου.



                                                                                   Απόσπασμα από την ταινία "Flight for Freedom"


   Στην ταινία "Νύχτα στο Μουσείο 2" (Night_at_the_Museum_2:_Battle_of_the_Smithsonian) (2009) παίζει και η Amy Adams στο ρόλο της θρυλικής αεροπόρου.




   Στη βιογραφική ταινία Amelia (2009), τον ρόλο της αεροπόρου τον έχει η Hillary Swank.




τρέιλερ της ταινίας



Διαβάστε περισσότερα για την Amelia Airheart

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN