Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

«Δώρο των Θεών» από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης





«Δώρο των Θεών» από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

    Τη γερμανική ταινία «Δώρο των Θεών» (Geschenk der Gotter) σε σενάριο - σκηνοθεσία Oliver Haffner, παραγωγής 2014, προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 στις 20.00 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Γκαίτε και σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.».
    Η 36χρονη Άννα δεν μπορεί να το συλλάβει: το θέατρο όπου έπαιζε χρόνια ολόκληρα την πέταξε στο δρόμο. Κι ενώ στεκόταν ακόμα στο σανίδι που ήταν για κείνη ο κόσμος ολόκληρος, προσγειώθηκε στο τοπικό κέντρο εύρεσης εργασίας. Κι εντελώς αναπάντεχα βρήκε και γρήγορα μια νέα απασχόληση.
    Η παθιασμένη με το θέατρο διευθύντρια του εν λόγω κέντρου της ανέθεσε να διευθύνει ένα τμήμα υποκριτικής με οκτώ μακροχρόνια ανέργους. Μεταξύ αυτών και ο Έλληνας Δημήτρης, ιδεαλιστής, άνθρωπος της δράσης και μάγκας.
    Όταν η Άννα αποφασίζει να σκηνοθετήσει μαζί τους την αρχαία τραγωδία «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, ο Δημήτρης είναι ο μόνος που φαίνεται να του αρέσει αυτό το «εκπαιδευτικό μέτρο» - στο κάτω κάτω είναι αυτός που πρόκειται να παίξει το ρόλο του βασιλιά Κρέοντα: «Μέσα από μένα μιλάει η ιστορία της χώρας μου!»
    Η ταινία κέρδισε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μονάχου 2014 το Βραβείο Κοινού και της Καλύτερης Παραγωγής.
    Η Katharina Marie Schubert (Άννα) ήταν υποψήφια για το Γερμανικό Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας Α’ Γυναικείου Ρόλου 2015.

Σκηνοθεσία -Σενάριο: Oliver Haffner

Παίζουν: Katharina Marie Schubert και Αδάμ Μπουσδούκος

Είσοδος ελεύθερη


Ακολουθήστε την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης στο facebook και το twitter για να ενημερώνεστε εγκαίρως για το πρόγραμμα προβολών και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN