Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Nowhere to hide από το KinderDocs στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138





    Το KinderDocs φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους παρουσιάζει το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του Zaradasht Ahmed Nowhere to hide (86′, Σουηδία, Νορβηγία 2016) στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 στην Αθήνα και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. 

Nowhere to Hide



Zaradasht Ahmed, Νορβηγία, Σουηδία, 86′, 2016 

Πρώτο βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους στο μεγαλύτερο φεστιβάλ του κόσμου, idfa, στο Άμστερνταμ (2016). 

Βραβείο κοινού 2017 στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. 



    Μια συγκλονιστική ταινία για τους πρόσφυγες και το μεταναστευτικό μέσα από τη ζωή μιας οικογένειας στο κεντρικό Ιράκ. Ένα αντιπολεμικό ντοκιμαντέρ γυρισμένο κατά τη διάρκεια πέντε ετών.

    Ένα καθηλωτικό, ταξίδι στη ζωή του νοσηλευτή και πατέρα τεσσάρων παιδιών Νόρι Σαρίφ, κατά τη διάρκεια πέντε ετών και δραματικών αλλαγών σε μία από τις πιο επικίνδυνες και απρόσιτες περιοχές, στο «τρίγωνο του θανάτου», στο κεντρικό Ιράκ. Ύστερα από την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ το 2011, και καθώς κινηματογραφεί ιστορίες συνανθρώπων του, ο Νόρι με την οικογένεια του μαζί και το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού του νοσοκομείου στο οποίο εργάζεται, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Όταν, το 2014, ο ISIS προελαύνει και καταλαμβάνει την πόλη της Τζαλάουλα, ο Νόρι, στην προσπάθειά του να σώσει την οικογένειά του, αναγκάζεται να στρέψει την κάμερα στον εαυτό του. 



Προβολές


Σάββατο 18 Νοεμβρίου, ώρα 12:00

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκη

για το ευρύ κοινό



Κυριακή 19 Νοεμβρίου, ώρα 12:00

Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

για το ευρύ κοινό



    Η ταινία θα προβληθεί και για σχολεία (για μαθητές Γ' Γυμνασίου, Α’ Β’ Γ’ Λυκείου & Φοιτητές)  την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, ώρα 10:00, και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου ώρα 12.00 στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138. 


Δείτε το τρέιλερ εδώ: https://vimeo.com/190076830


ΘΕΜΑΤΙΚΗ: #μετανάστευση #ενημέρωση #εμπόλεμες_ζώνες #σύγχρονη_ιστορία #μέση_ανατολή #οικογενειακοί_δεσμοί



ΣΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

    Μετά την προβολή στην Αθήνα θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα την ταινία, το προσφυγικό και τη δημοσιογραφική και ειδησεογραφική κάλυψη σε εμπόλεμες ζώνες και χώρες σε κρίση. Καλεσμένοι ο δημοσιογράφος και παραγωγός του BBC Κώστας Καλέργης, ο φωτοδημοσιογράφος Γιώργος Μουτάφης και η Μαριάννα Οικονόμου, Σκηνοθέτης (The Longest Run)

    Καλεσμένος στη Θεσσαλονίκη ο Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο Δίκαιο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η Ελένη Χοντολίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φιλοσοφικής στο ΑΠΘ, πρόεδρος της Α’ κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης. 



Συνέντευξη με τον σκηνοθέτη Zaradasht Ahmed (στα αγγλικά):


https://kouziproductions.com/blog/2016/11/24/interview-with-zaradasht-ahmed-dir-nowhere-to-hide/



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και Press Kit:


https://kouziproductions.com/blog/press-kits/press-kit-stills-and-directors-interview-nowhere-to-hide/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN