Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Προβολή ταινίας " Δέσε με " από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 23/06



   Ο Ρίκι βγαίνοντας από το ψυχιατρείο, όπου έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, αρχίζει να ψάχνει τον ένα και μοναδικό του έρωτα, την Μαρίνα, μια πορνοστάρ του κινηματογράφου, που είχαν περάσει κάποτε μια νύχτα μαζί, για να την κάνει γυναίκα του και μάνα των παιδιών του. Εκείνη φυσικά τον αποπαίρνει και τον διώχνει, ο απτόητος Ρίκι όμως, αποφασισμένος να πετύχει το σκοπό του, καταφεύγει στην απαγωγή.

   Απλό θέμα, απλή πλοκή ίσως η πιο απλή ταινία του Ισπανού σκηνοθέτη, μια ιστορία αγάπης, μια ρομαντική κομεντί, μια «τολμηρή και σέξι ρομαντική κομεντί» που διαθέτει όλα τα στοιχεία των ταινιών του είδους, είναι όμως ξεκάθαρα αντισυμβατική μιας και είναι δια χειρός Αλμοδόβαρ!

   Το «Δέσε με» είναι μια από τις πιο ωραίες και πιο αναγνωρισμένες ταινίες του Αλμοδόβαρ, που καταφέρνει με επιτυχία να «δέσει» όλους τους θεατές. Εκτυλίσσεται με χιούμορ και αλλά με σοβαρότητα, με το κιτς και την υπερβολή να πρωτοστατούν ως συνήθως, σχολιάζοντας ταυτόχρονα με το μοναδικό της τρόπο το περίπλοκο των ανθρωπίνων σχέσεων, τα ναρκωτικά, τη λειτουργία διάφορων ιδρυμάτων της δεκαετίας του ’80 και τη βιομηχανία πορνό.

   Ο Αντόνιο Μπαντέρας, στην δεύτερη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη, είναι εκπληκτικός στον ρόλο του σχιζοφρενή που κάνει το παν για τον έρωτα του. Είναι άμεσος γλυκός και στο τέλος η τρέλα του, κερδίζει τους πάντες.  Η χημεία με τη λαμπερή και πανέμορφη  Βικτόρια Αμπρίλ είναι καθηλωτική και οι δυο τους μαζί είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών σε μια ταινία που κέρδισε 7 βραβεία και 14 υποψηφιότητες στα σημαντικότερα ευρωπαϊκά βραβεία (Berlin, Goya, Cesar)






ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ

Δέσε Με – Átame! [1989]

σκηνοθεσία: Pedro Almodóvar
παίζουν: Victoria Abril, Antonio Banderas, Loles León
διάρκεια: 101 λεπτά




χώρος Προβολής – Καφέ Σινέ (δυτική παραλία Καλαμάτας)
ώρα Προβολής -- 21:30
είσοδος -- 4 ευρώ
είσοδος ελεύθερη -- Για νέους κάτω των 18 ετών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN