Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ



ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ/ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ|ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΣΤΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

Το σεμινάριο/εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ενήλικες, σινεφίλ και εφήβους με σκοπό την κινηματογραφική κατεύθυνση. Το σύνολο των μαθημάτων  διερευνά σε ευρύ φάσμα τα συστατικά του κινηματογράφου και της έννοιας της οπτικής επικοινωνίας, θα αποκτηθεί γνώση πάνω στο εξειδικευμένο λεξιλόγιο της βιομηχανίας του κινηματογράφου και ανάλυση ειδικοτήτων.

Αναλυτικά|

Προβολές αποσπασμάτων ταινιών αναλύοντας την ιστορία του κινηματογράφου, τα είδη, το θεωρητικό μοντάζ και τα στάδια παραγωγής.

Δημιουργικές ομαδικές και ατομικές ασκήσεις –σεναριακής γραφής /κινηματογραφικής αφήγησης.

Πρακτικό εργαστήρι σκηνοθεσίας -  χρήση  ψηφιακής κάμερας και ολοκληρωμένη ασκήση σκηνοθεσίας .

Το σεμινάριο διδάσκει η Ελπίδα Παναγιωτίδου (Σκηνοθέτις / Casting Director) .
Στο πρακτικό σκέλος του σεμιναρίου ο Νίκος Καλλαράς (Σκηνοθέτης).
Οι συμμετέχοντες με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από το E.D.U Standards ( Κέντρο Δια Βίου Μάθησης) .

Τα εβδομαδιαία μαθήματα (2 ωρών) αποτελούνται από :
·        Σύντομη αναφορά στην ιστορία του κινηματογράφου.
·        Κινηματογραφικά είδη και κινήματα.
·        Βασικές αρχές γραφής σεναρίου.
·        Μέθοδοι γραφής και αφηγηματικές τεχνικές.
·        Χρήση ψηφιακής κάμερας και Βασικές Αρχές σκηνοθεσίας.
·        Τεχνικές κινηματογράφισης.
·        Θεωρία Μοντάζ.
·        Ειδικότητες και ο ρόλος τους στην υλοποίηση ταινιών.

Διάρκεια: 8  εβδομαδιαίες συναντήσεις (σύνολο 16 ώρες)
 Έναρξη μαθημάτων: Τέλος Φεβρουάριου 2016
 Πληροφορίες/Συμμετοχή: 
 E.D.U STANDARDS (Κε.Δι.Βι.Μ), Απόλλωνος 5, Σύνταγμα, τηλ. 21121 54573, 6983094402,    http://www.edustandards.eu.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ:
§       Η Ελπίδα Παναγιωτίδου είναι απόφοιτη του πτυχιακού τμήματος Κινηματογραφικών Σπουδών,  Σχολή Καλών Τεχνών  Πανεπιστημίου Sheffield Hallam της Αγγλίας και Μεταπτυχιακού Διπλώματος PgDip. in Screen Arts (Τέχνες Οθόνης),  Northern Media School με ειδίκευση Σκηνοθέτις / Σεναριογράφος. Eργάστηκε για ένα έτος στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα EASE του Warwick University, Coventry.  Έχει σκηνοθετήσει 2 ταινίες μικρού μήκους ‘Tango in the Mirror’ , ‘Goldfish’.  Εξασκεί το επάγγελμα της Casting Director σε πληθώρα διαφημιστικών σποτ  και ήταν  συν-ιδιοκτήτρια της εταιρίας Casting Service Persona.  Τα  τελευταία χρόνια διδάσκει κινηματογράφο σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και αρθρογραφεί . Tο σενάριο μικρού μήκους « Σσσς » ( συν-σεναριογραφή με Τίνα Σιδέρη) έλαβε έπαινο από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδας και πλέον βρίσκεται στο στάδιο παραγωγής.

§       Ο Νίκος Καλλαράς σπούδασε σκηνοθεσία στην Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου. Αρχικά, εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη στον χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Συνεργάστηκε με τους Νίκο Παναγιωτόπουλο, Περικλή Χούρσογλου, Νίκο Περάκη, Μιρέλλα Παπαοικονόμου, Βασίλη Τσελεμέγκο και πολλούς άλλους. To μικρού μήκους ντοκιμαντέρ του «Εvening Solitude» (2001) τιμήθηκε με έπαινο στο 2ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας. Η ταινία του «Παιχνίδι για Δύο» (2004) απέσπασε κρατικό βραβείο στο 45ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Η ταινία του «Μαύρη Θύελλα»(2011), βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Δημήτρη Μίγγα, συμπεριλήφθηκε στο αφιέρωμα του Φεστιβάλ Κρακοβίας για τον Ελληνικό Κινηματογράφο. Επίσης, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού την συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα προβολής ελληνικών ταινιών που βασίζονται σε λογοτεχνικό κείμενο (αφιερώματα στον Ελληνικό Κινηματογράφο στη Φρανκφούρτη, στη Θεσσαλονίκη και στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού).Τα τελευταία χρόνια πραγματοποίησε σεμινάρια κινηματογράφου στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Βέροια, στη Καλαμάτα, και στα Τρίκαλα.Αυτή την εποχή ετοιμάζει την μεγάλου μήκους ταινία του «Ομερτά». Η ταινία επιδοτείται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στο πρόγραμμα development σεναρίου και την παραγωγή της έχει αναλάβει η plays2place productions.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN