Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΓΟΥΛΦ;" ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 02/04



   Ο Τζορτζ, ένας μεσήλικος καθηγητής, και η Μάρθα, η νευρωτική γυναίκα του, ζουν εγκλωβισμένοι σε μια σχέση αμοιβαίας εξάρτησης που διέπεται από λογομαχίες λουσμένες στη βιτριόλη σε συνδυασμό με μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ. Ένα βράδυ προσκαλούν σε γεύμα στο σπίτι τους ένα ζευγάρι νέων, παρασύροντάς το βαθμιαία στον δικό τους αγώνα επιβολής εξουσίας.
   Στην πρώτη του ταινία ο πρόσφατα εκλειπών Μάικ Νίκολς μεταφέρει αριστουργηματικά στη μεγάλη οθόνη το ομώνυμο θεατρικό έργο του Έντουαρντ Άλμπι, μετατρέποντας ένα στατικό κείμενο σε μια άνευ προηγουμένου ροή εικόνων και κινήσεων. Η αριστουργηματική ανατομία των σχέσεων, η φανταστική φωτογραφία και οι ερμηνείες που συγκλονίζουν μέσα από τους ατέλειωτους καταιγιστικούς διαλόγους συνθέτουν έναν συνδυασμό μελοδράματος και νουάρ. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα ντελίριο υστερίας, πάθους, μίσους και έντασης που παρασύρει και εξουθενώνει συναισθηματικά τον θεατή.






   Ταινία άκρως ριζοσπαστική για τον σκληρό της λόγο και τα σεξουαλικά υπονοούμενα που μέχρι τότε δεν ακούγονταν σε ταινίες, έλαβε 13 υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας τελικά 5, μεταξύ των οποίων Α’ και Β’ γυναικείου ρόλου.

Πέμπτη 02 Απριλίου

ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΓΟΥΛΦ; – WHO’S AFRAID OF VIRGINIAWOOLF? [1966]

σκηνοθεσία: Mike Nichols

παίζουν: Elizabeth Taylor, Richard Burton, George Segal

Διάρκεια: 131 λεπτά

Χώρος Προβολής – Αμφιθέατρο ΟΑΕΔ, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Ώρα Προβολής -- 21:15

Είσοδος -- 4 ευρώ

Είσοδος ελεύθερη -- Για νέους κάτω των 18 ετών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN