Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Προβολή ταινίας " Viaggio in Italia " στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών



   Στο πλαίσιο του αφιερώματος στο νεορεαλισμό του Ρομπέρτο Ροσσελίνι, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών ( Πατησίων 47, έναντι Πολυτεχνείου), προβάλλει τη Δευτέρα 27/04/2015, ώρα 19:00 την ταινία του Viaggio in Italia .

Πρωταγωνιστούν: George Sanders, Ingrid Bergman, Leslie Daniels, Anna Proclemer, Paul Muller

Δραματική, ασπρόμαυρη, διάρκεια 97 λεπτά - Ιταλία 1953

Στα ιταλικά με υποτίτλους στην αγγλική γλώσσα

Είσοδος ελεύθερη

Υπόθεση: 

   Ένα ζευγάρι της αγγλικής αστικής τάξης, εκείνος μάλλον αλλαζών, εκείνη πολιτικώς ορθή, φτάνει στη Νάπολη για να ξεκαθαρίσει ένα θέμα κληρονομιάς.  Ο Alex και η Katherine Joyce είναι στην πραγματικότητα  δυο άνθρωποι που δεν έχουν πια τίποτα να πουν, δυο ξένοι που αντιδρούν με διαφορετικό τρόπο στα γεγονότα  αλλά και στο τοπίο που τους περιτριγυρίζει. Όταν αποφασίζουν επιτέλους να διακόψουν τη σχέση τους, βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια θρησκευτική πομπή που περιφέρεται στους δρόμους της Πομπηίας:  το πλήθος τους απομακρύνει και τους χωρίζει, αλλά η απελπισμένη επανένωση και η τελική αγκαλιά ανάμεσα στους δυο μας κάνει ίσως να περιμένουμε μια συμφιλίωση.
   Η ταινία δίνει έμφαση στην εξερεύνηση των ναπολιτάνικων ομορφιών, όπως το Museo Nazionale, την Sibilla Cumana, το Cimitero delle Fontanelle, το Capri, τα άλατα θεϊικού οξέως του Pozzuoli, και το διάσημο ξενοδοχείο "Εξέλσιορ " της Νάπολης.
   Η καλύτερη από τις τέσσερις ταινίες του Ροσσελλίνι με την Μπέργκμαν.



τρέιλερ της ταινίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN