Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Η πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του Όσβαλντ του Τυχερού Λαγού



   Στις 05/09/1927 προβάλλεται για πρώτη φορά το κινούμενο σχέδιο μικρού μήκους Trolley Troubles σε παραγωγή και σκηνοθεσία Ουώλτ Ντίσνεϋ. Το κινούμενο σχέδιο αυτό αποτελεί την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση για τον Όσβαλντ τον Τυχερό Λαγό, ένα χαρακτήρα που δημιούργησαν ο Ουώλτ Ντίσνεϋ και ο Ουμπ Άιβερκς για την Universal Pictures και τον Τσαρλς Μιντζ.    Ο Όσβαλντ θα αποτελούσε αργότερα τη βάση για τη δημιουργία του πασίγνωστου σήμερα Μίκυ Μάους.
   Ο Ντίσνεϋ είχε τελειώσει το καλοκαίρι του 1927 το πρώτο κινούμενο σχέδιο με τον Όσβαλντ, με τίτλο Poor Papa. Η Γιουνιβέρσαλ δεν ικανοποιήθηκε ιδιαίτερα με τον Όσβαλντ, τον οποίο βρήκαν γηρασμένο και χοντρό, ενώ περίμεναν ένα χαρακτήρα περισσότερο στα πρότυπα του Τσάρλι Τσάπλιν. Ο Ντίσνεϋ συμφώνησε να κάνει αλλαγές και το κινούμενο σχέδιο δε κυκλοφόρησε τελικά σοτυς κινηματογράφους. 
   Αντίθετα, υπέβαλλε το δεύτερο κινούμενό του σχέδιο για έκδοση με τίτλο Trolley Troubles . Η Γιουνιβέρσαλ αυτή τη φορά ικανοποιήθηκε και το κινούμενο σχέδιο κυκλοφόρησε στις 05/09/1927. 
   Ο τύπος λάτρεψε τη νέα σειρά κινουμένω σχεδίων του Ντίσνεϋ και ο Όσβαλντ έγινε ένας πραγματικός ήρωας. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα ένα νέο κινούμενο σχέδιο κυκλοφορούσε κάθε δυο βδομάδες. 
   Τελικά κυκλοφόρησε και το Poor Papa αν και η Γιουνιβέρσαλ το είχε βάλει στην άκρη μέχρι το 1928. Συνολικά εννέα κινούμενα σχέδια με τον Όσβαλντ κυκλοφόρησαν το 1927.
   Το Trolley Troubles επανακυκλοφόρησε στις 23/11/1931, όταν η Walter Lantz Productions είχε πάρει πλέον τον έλεγχο της σειράς κινουμένων σχεδίων με τον Όσβαλντ. Η επανέκδοση συμπληρώθηκε με μουσική και ηχητικά εφέ.


 

(το κινούμενο σχέδιο, με ήχο)



http://en.wikipedia.org/wiki/Trolley_Troubles

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN