Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Αφιέρωμα στο Νέο Ιταλικό Κινηματογράφο: Ferie d' Agosto




   Στα πλαίσια του αφιερώματος στο Νέο Ιταλικό Κινηματογράφο, το Ιταλικό Ινστιτούτο Αθηνών πρόβαλλε στις 24/02/2014 την κωμωδία του Πάολο Βίρτσι, Ferie D' Agosto (1995) (Διακοπές του Αυγούστου).
   Παίρνουν μέρος οι : Silvio Orlando, Paola Tiziana Cruciani, Ennio Fantastichini, Laura Morante, Sabrina Ferilli, RoccoPapaleo, Antonella Ponziani.
Μουσική: Battista Lena

Υπόθεση:

    Δυο οικογένειες, η μια αριστερών αντιλήψεων και η άλλη δεξιών, συναντιούνται κατά τις διακοπές τους το δεκαπενταύγουστο στο Ventotene, το νησί όπου στο παρελθόν οι φασίστες καταδίκαζαν σ' εξορία τους αντιφασίστες και συγκρούονται μεταξύ τους υπό το βλέμμα ενός εφήβου που παρακολουθεί με τη σαρκαστική αδιαφορία κάποιου που ανήκει σε άλλο κόσμο.
   Η ταινία του Paolo Virzi μεταφέρει στο σινεμά το διαχωρισμό των Ιταλών σε δυο αντιμαχόμενες παρατάξεις που φαινόταν να έχει εκλείψει από την εποχή του Ντον Καμίλλο και του Πεππόνε και σήμερα έχει εξαπλωθεί σε εφημερίδες, τηλεοράσεις, εκλογικές αντιπαραθέσεις και κατ' επέκταση σε καθετί, μετατρέποντας τη χώρα σε θεατρική παρωδία... (Lietta Tornabuoni, La Stampa).

   Η ταινία έλαβε τα ακόλουθα βραβεία και διακρίσεις:

1996 David di Donatello καλύτερης ταινίας

1996 Clak d' oro καλύτερης ηθοποιού (μη πρωταγωνίστριας) στην Antonella Ponziani

1997 Υποψηφιότητα Nastro d' Argento καλύτερου σεναρίου στον Πάολο Βίρτσι

Nastro d' Argento καλύτερου πρωταγωνιστή στον Silvio Orlando

Nastro d' Argento καλύτερης πρωταγωνίστριας στην Sabrina Ferilli



( τρέιλερ της ταινίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN