Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

La Vida Útil (Μια Χρήσιμη Ζωή)



   Στα πλαίσια του Κύκλου Ουρουγουανικού Κινηματογράφου στον ASCLAYE σήμερα 14/3 ώρα 19:30 θα προβληθεί η ταινία La Vida Útil (2010) του Federico Veiroj.
   

Υπόθεση:

  Ύστερα από 25 χρόνια, ο πιο αφοσιωμένος υπάλληλος της Cinemateca Uruguaya (Ταινιοθήκη Ουρουγουάης) ο Χόρχε, (στην πραγματική ζωή ο Ουρουγουανός κριτικός Jorge Jellinek ), εξακολουθεί να βρίσκει την έμπνευση στην αγάπη του για τις ταινίες και στους θεατές που κοσμούς τις θέσεις και την οθόνη του πολυαγαπημένου κινηματογράφου τέχνης. Όταν όμως η διαρκώς μειούμενη προσέλευση των θεατών και της υποστήριξης αναγκάζουν τον κινηματογράφο να κλείσει τις πόρτες του, ο Χόρχε στέλνεται σ' ένα κόσμο τον οποίο γνωρίζει μόνο μέσα από τον φακό της τέχνης και αναγκάζεται να ανακαλύψει ένα νέο πάθος, που υπερβαίνει την κάποτε φτιαγμένη από σελλουλόιντ πραγματικότητά του.
   Αν και η ιστορία είναι φανταστική, η Ταινιοθήκη της Ουρουγουάης, η οποία γιόρτασε 50 χρόνια το 2012, κατακλύζεται από οικονομικά προβλήματα, και ο διευθυντής της Manuel Martínez Carril συμφώνησε να υποδυθεί τον εαυτό του στην ταινία.

   Γυρισμένη σε ασπρόμαυρο και με πολύ καλές ερμηνείες ο πονηρός και με αγάπη φόρος τιμής του Federico Veiroj στη ψυχή του κινηματογράφου είναι ένα κόσμημα με διεθνή απήχηση και γνωστή γοητεία, σχετικά με τη ζωή μετά τις ταινίες.
  Η ταινία επελέγη ως συμμετοχή της Ουρουγουάης για την κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στην 83η απονομή των βραβείων Όσκαρ αλλά δε μπήκε στην τελική επιλογή.
   Αποτελεί μέρος της σειράς global film series 2011 ( www.global.org)


http://vimeo.com/20868423 (τρέιλερ της ταινίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN