Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

BRIEF ENCOUNTER από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας




ΠΕΜΠΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ



ΣΥΝΤΟΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ – BRIEF ENCOUNTER





Drama, Romance | 1945 | UK | 86΄

σκηνοθεσία: David Lean

παίζουν: Celia Johnson, Trevor Howard, Stanley Holloway

21:30 | Αμφ. Θοδ. Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο | Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18



    Η Λόρα Τζόνσον ζει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Αγγλίας με το σύζυγό της. Μία ημέρα την εβδομάδα παίρνει το τρένο και επισκέπτεται το κοντινό Μίλφορντ. Ένα βράδυ μπαίνει στο μάτι της σκόνη και το συμβάν αυτό θα γίνει η απαρχή της γνωριμίας της με το γιατρό Άλεκ Χάρβεϊ. Ο Άλεκ επίσης παίρνει το τρένο μία φορά την εβδομάδα για να πάει στο νοσοκομείο του Μίλφορντ, όπου εργάζεται. Σταδιακά, αναπτύσσεται μία συμπάθεια του ενός για τον άλλο και συναντιούνται τακτικά στο καφέ του σταθμού.

    Ως μεγάλος μαέστρος επικών ταινιών, ο Ντέιβιντ Λιν δημιουργεί ένα μελόδραμα που επηρέασε όσο κανένα άλλο το συγκεκριμένο είδος. Μία βαθιά τομή στο ανεκπλήρωτο του πλατωνικού έρωτα, ένα ψυχογράφημα της μεταπολεμικής Αγγλίας και μία ανθρωποκεντρική αφήγηση αποτελούν τα σημαντικότερα κομμάτια του φιλμ αυτού. Το έργο αποτελεί μία διελκυστίνδα λογικής-συναισθήματος ικανή να «ακουμπήσει» τον καθέναν.

    Η ταινία κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών του 1946, ενώ την ίδια χρονιά προτάθηκε και για τρία βραβεία Όσκαρ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN