Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ – ÀBOUT DE SOUFFLE από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας





ΠΕΜΠΤΗ 01 ΜΑΡΤΙΟΥ


ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ – ÀBOUT DE SOUFFLE



Crime, Drama | 1960 | FR | 90΄

σκηνοθεσία: Jean-Luc Godard

παίζουν: Jean Seberg, Jean-Paul Belmondo

21:30 | Αμφ. Θοδ. Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο | Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18


    Ένας μικροκακοποιός που καταζητείται για τον φόνο ενός αστυνομικού ερωτεύεται παράφορα μια ατίθαση Αμερικανίδα δημοσιογράφο. Εκείνη τον κρύβει και ένας έρωτας γεννιέται ανάμεσά τους. Θα καταφέρει να ξεφύγει από την αστυνομία που σιγά σιγά τον πλησιάζει;

    Ο Jean-Luc Godard κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη «Με κομμένη την ανάσα»! Με ελάχιστα χρήματα, αυτοσχεδιασμούς στους διαλόγους, κάμερα στο χέρι (ή δεμένη σε καροτσάκι του σούπερ μάρκετ) jump cuts, φυσικούς χώρους και άναρχη αφήγηση, μας χαρίζει μια ταινία που αποτελεί σύμβολο της γαλλικής Nouvelle Vague και του μοντέρνου κινηματογράφου. Το δε σενάριο γραφόταν από τον François Truffaut (μαζί με τον Claude Chabrol αποτελούν τους άλλους δύο μεγάλους σκηνοθέτες του νέου κύματος) κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, προκαλώντας έτσι μια φυσική αγωνία στους ηθοποιούς.

   Η ταινία σημείωσε ιδιαίτερη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία, εκπλήσσοντας κοινό και κριτικούς. Βραβεύτηκε από την Ένωση Γάλλων Κριτικών, ενώ τιμήθηκε με Αργυρή Άρκτο στο Φεστιβάλ του Βερολίνου και με το Prix Jean Vigo στο Γαλλικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Η Jean Seberg υπήρξε υποψήφια για Βραβείο BAFTA από την Αγγλική Ακαδημία Κινηματογράφου, στην κατηγορία Καλύτερης Ξένης Ηθοποιού.












#kalamatacinema
#filmhouse

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN