Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

"Ασανσέρ για Δολοφόνους" από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας




ΠΕΜΠΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ



ΑΣΑΝΣΕΡ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ


ASCENSEUR POUR LECHAFAUD



Crime, Drama, Thriller | 1958 | FR | 91΄

σκηνοθεσίαLouis Malle

παίζουν: Jeanne Moreau, Maurice Ronet, Georges Poujouly

21:30 | αμφ. Θοδ. Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας| Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18


     Ο Ζουλιέν και η Φλοράνς έχουν οργανώσει ένα αλάθητο σχέδιο για να δολοφονήσουν τον σύζυγό της και να το κάνουν να φανεί σαν αυτοκτονία. Μόνο που ένα απρόβλεπτο γεγονός φέρνει τον Ζουλιέν εγκλωβισμένο σε ένα ασανσέρ και τη Φλοράνς να περιπλανιέται στο νυχτερινό Παρίσι αναζητώντας τον, ενώ η απρόβλεπτη εμπλοκή ενός άλλου νεαρού ζευγαριού περιπλέκει θανάσιμα τα πράγματα.

     Ένα ζευγάρι παράνομων εραστών. Ένα φαινομενικά τέλειο έγκλημα. Μια απεγνωσμένη νύχτα στο Παρίσι. Ένα εμβληματικό γαλλικό φιλμ νουάρ που ανανεώνει ευρηματικά τους αρχετυπικούς κανόνες του είδους, το ντεμπούτο του Λουί Μαλ τοποθέτησε μια και καλή στον κινηματογραφικό χάρτη τον μόλις 24χρονο σκηνοθέτη και τη σαγηνευτική πρωταγωνίστριά του, Ζαν Μορό.

     Αποπνικτικό σασπένς, μοιραίος ρομαντισμός, ατμοσφαιρική ασπρόμαυρη φωτογραφία, ακαταμάχητη απεικόνιση της γαλλικής πρωτεύουσας και το θρυλικό πλέον τζαζ σάουντρακ του Μάιλς Ντέιβις συμπληρώνουν αυτό το υπνωτιστικό, κλειστοφοβικό θρίλερ που έμελλε να σημαδέψει το γαλλικό σινεμά, ορίζοντας ταυτόχρονα όλα όσα ενώνουν και χωρίζουν τον Λουί Μαλ από την επερχόμενη έκρηξη της Nouvelle Vague.

     H προβολή της ταινίας αφιερώνεται στον Σπύρο Φέγγο, ένα περίπου χρόνο μετά τον αδόκητο χαμό του. Ο Σπύρος υπήρξε ταυτόχρονα συγγραφέας, εικαστικός, μουσικολόγος και μεταφραστής. Ήταν πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός (ΑΠΘ) και κάτοχος B.A. (Hons) in Humanities, Diploma in European Studies, και M.A. in English Literature (Open). Εκτός πολλών άλλων, ασχολήθηκε για χρόνια με την jazz μουσική ως ραδιοφωνικός παραγωγός και αρθρογράφος σε διάφορα περιοδικά (μεταξύ των οποίων τα Τζαζ & Jazz, Συν και Πλην, Προοπτική, Ήχος, Big Bang, Highlights). Άφησε έντονα το αποτύπωμά του στην πολιτιστική ζωή της πόλης μας. Για τον Σπύρο και την jazz του Miles Davis θα μιλήσει, προλογίζοντας μαζί μας την ταινία, ο Γιώργος Γιαννόπουλος, πολιτικός μηχανικός.


https://www.youtube.com/watch?v=sjURPebrbrY


www.filmhouse.gr


#kalamatacinema

#filmhouse

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN