Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Amerika square, στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης



Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης


σας προσκαλεί την


Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018
και ώρα 20:30


στην προβολή της ταινίας

Amerika square


Είσοδος-Εισφορά 3€


ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 20:30


Υπόθεση

 Ο Μπίλι και ο Νάκος είναι φίλοι από παιδιά, όμως έχουν εξελιχθεί σε δύο διαμετρικά αντίθετους χαρακτήρες. Ο Νάκος, ζει ακόμα με τους γονείς του, μισεί τους ξένους που έχουν κατακλύσει το μόνο πράγμα που του δίνει ταυτότητα, τη γειτονιά του. Εκεί, ο Μπίλι, ένας rock n’ roll σαραντάρης με το δικό του μπαρ και το παράνομο tattoo studio στο πατάρι, παρατηρεί τις αλλαγές στο τοπίο μέχρι που μια αναπάντεχη ερωτική ιστορία βομβαρδίζει τον μικρόκοσμο του. Η Τερέζα, μια μπλεγμένη στα δίχτυα της μαφίας Αφρικανή τραγουδίστρια, θέλει να καλύψει ένα παλιό tattoo και η χημεία μεταξύ τους είναι ακαριαία. Παράλληλα, ο Τάρεκ, ένας απελπισμένος πρόσφυγας από τη Συρία με τη 10χρονη κόρη του, απευθύνεται όπου μπορεί για να φύγει από τη χώρα. Όσο ο Νάκος καταστρώνει σχέδιο εξολόθρευσης μεταναστών, η τύχη υφαίνει τη δική της πλοκή και φέρνει τις μοίρες των ανθρώπων κοντά, όσο μακριά κι αν γεννήθηκαν.  
Λίγα Λόγια

Ελληνική κοινωνική ταινία, του 2016 που διαρκεί 86 λεπτά.

Σκηνοθετικός ρεαλισμός, ζωντανοί χαρακτήρες και γνωστές αλήθειες σε ένα κοινωνικό δράμα βραβευμένο στη Θεσσαλονίκη και υποψήφιο για έξι Ίριδες της Ελληνικής Ακαδημίας.
Στη δεύτερη μεγάλου μήκους του ταινία, ο σκηνοθέτης του «Wild Duck» αποτυπώνει με γνώριμο τρόπο αλλά έξυπνη κινηματογράφηση το εδώ και τώρα μιας πόλης που αλλάζει. Αποφεύγοντας τις εύκολες κρίσεις και την απλοϊκή ηθικολογία, η Πλατεία Αμερικής είναι μια μοντέρνα ηθογραφία με πολιτικό φορτίο και καθαρό βλέμμα.
Το εύρημα του Σακαρίδη είναι ότι σκηνοθετεί τις ιστορίες τους σαν μια περιπέτεια. Μια μεγάλη «αμερικάνικη» περιπέτεια, με το νατουραλισμό του φωτισμού του Γιαν Φόγκελ και την ταχύτητα μιας κάμερας που κόβει και ράβει πάνω στην κορύφωση της κάθε διαδρομής. Τόσο η παρουσία των τριών πρωταγωνιστών (ο Βασίλης Κουκαλάνι, ο Γιάννης Στάνκογλου και ο Μάκης Παπαδημήτριου) όσο και το περιτύλιγμα των ιστοριών τους παραμένει γοητευτικό, άμεσο, με έξυπνες αναφορές στο «αμερικάνικο όνειρο» αλλά τελικά και το ίδιο το σινεμά.


Συντελεστές

Σκηνοθεσία : Γιάννης Σακαρίδης
Σενάριο Γιάννης Σακαρίδης, Γιάννης Τσίρμπας, Βαγγέλης Μουρίκης
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Μάκης Παπαδημητρίου, Βασίλης Κουκαλάνι, Θέμις Μπαζάκα

Τρέιλερ
Για να δείτε το τρέιλερ της ταινίας πατήστε εδώ.
Πρόγραμμα
Για να δείτε το πρόγραμμα της σεζόν 2017-2018 πατήστε εδώ.
kilespa_18.jpg
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥ- Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 117, ΠΑΛΛΗΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN