Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Αφιέρωμα στον Mark Rappaport 25-27 Οκτωβρίου στο Exile Room!

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ MARK RAPPAPORT
Στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας που διοργανώνει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το Exile Room φιλοξενεί ένα αφιέρωμα στο έργο του underground Αμερικανού σκηνοθέτη Mark Rappaport.
>> Πέμπτη 25/10 στις 21:00
Rock Hudson’s Home Movies (1992), 63’ 
«Ήταν όλα εκεί» λέει ο Rock Hudson στην αρχή ενός ιλιγγιώδους βίντεο κολάζ που συνθέτει τη χολιγουντιανή καριέρα του ηθοποιού. Η ταινία του Mark Rappaport σπάει όλους τους κανόνες με μια αφήγηση πέρα από τον τάφο σε ένα ετερόκλητο είδος βιογραφίας. Ένα βραβευμένο μείγμα δεκάδων κινηματογραφικών αποσπασμάτων που ρίχνει ένα διαφορετικό και ιδιαίτερα προκλητικό φως σε έναν από τους πιο μεγάλους θρύλους του Χόλιγουντ. 
>> Περισσότερα ΕΔΩ
>> Παρασκευή 26/10 στις 21:00 
Our Stars (2015), 27'
The Vanity Tables of Douglas Sirk (2015), 10’

John Garfield (2002), 10'
Becoming Anita Ekberg (2015), 18'
Μια συλλογή από μικρού μήκους φιλμ που βασίζονται στη χρήση αποσπασμάτων κλασσικών αμερικανικών ταινιών. Ο Mark Rappaport αναδομεί το Χόλιγουντ από την αρχή, δημιουργώντας ιδιοσυγκρασιακά βίντεο-δοκιμία με πρωταγωνιστές αγαπημένους σταρ όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί ποτέ.
 >> Περισσότερα ΕΔΩ
>> Σάββατο 27/10 στις 12:00
Masterclass με τον Mark Rappaport: Artifice - an Alternate Reality
Ο Rappaport θα επισκεφτεί την αγαπημένη του εικονογραφία και θα μιλήσει για τις αντιλήψεις του για τον κινηματογράφο, αλλά και για την προσωπική του προσέγγιση, που συνεχώς αλλάζει, αλλά κατά κάποιο τρόπο παραμένει η ίδια. Πρόκειται για ένα ταξίδι στο ιδιαίτερο στιλ του, από το ’70 μέχρι σήμερα, και μία μοναδική ευκαιρία να μπείτε μέσα στο μυαλό ενός ανθρώπου που, πέρα από σκηνοθέτης, έχει εκδώσει κείμενα για το σινεμά, ενώ τα εικαστικά του κολάζ έχουν εκτεθεί σε Ευρώπη και Αμερική.
>> Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN