Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

IMMF 2018: Η Ελλάδα αγαπάει την διαφορετικότητα




    Το 8ο Διεθνές Ταυτόχρονο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους μ ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής (14/10/2018), μετά από ένα διήμερο ταυτόχρονων προβολών σε έντεκα πόλεις.
     
     Το Σάββατο, 13 Οκτωβρίου, οι αίθουσες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Χανιά, Ηράκλειο, Ξάνθη, Πάτρα, Τρίπολη, Παρίσι, Αλεξάνδρεια και Κοπεγχάγη γέμισαν με θεατές που, αφού παρακολούθησαν τις δεκαπέντε ταινίες μικρού μήκους από Έλληνες δημιουργούς, ψήφισαν την αγαπημένη τους ταινία.

    Την επόμενη μέρα, Κυριακή 14 Οκτωβρίου, το IMMF2018, θέλοντας να τιμήσει τις χώρες του εξωτερικού που ήταν στο δίκτυό του, προχώρησε στην α’ προβολή ταινιών μικρού μήκους από την Γαλλία, την Ισπανία, την Αίγυπτο και τη Δανία. Στη συνέχεια, έγινε η προβολή των επτά ταινιών του αφιερώματος «To Micro μ ντύνεται πράσινο», Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Η ενότητα αυτή υλοποιήθηκε  στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

    Στα πλαίσια των φετινών αλλαγών ήταν και η τελετή βράβευσης τόσο της αγαπημένης ταινίας του φεστιβάλ, όσο και η απονομή επιμέρους βραβείων. Έτσι, την Κυριακή το απόγευμα η Κατερίνα Μουτσάτσου από την αίθουσα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, συνδέθηκε με όλες τις πόλεις του δικτύου παρουσιάζοντας ζωντανά τα αποτελέσματα της κάθε πόλης σχετικά με την “Αγαπημένη” ταινία του κοινού, της “επίσημης αγαπημένης” του φεστιβάλ. Στην τελετή απονομής επίσης ανακοινώθηκαν και οι νικητές των νέων βραβείων της οργανωτικής επιτροπής.


Τα επιμέρους Βραβεία της οργανωτικής επιτροπής έχουν ως εξής:    


Σκηνοθεσίας στον Μανώλη Μαυρή για την Ταινία «Maneki Neko»

 Σενάριο στον Γιώργο Αγγελόπουλο για την Ταινία «Χρυσόψαρο» 

Α’ Αντρικής Ερμηνείας στον Μάκη Παπαδημητρίου για την Ταινία «Heimlich»

 A’ Γυναικείας Ερμηνείας στην Λένα Κιτσοπούλου για την Ταινία «Fake News»


Η κατάταξη των αποτελεσμάτων, έπειτα από την καταμέτρηση των ψήφων διαμορφώθηκε ως εξής:

   Αγαπημένη Ταινία για το IMMF2018 ήταν το «Χρυσόψαρο» του Γιώργου Αγγελόπουλου. Το «Χρυσόψαρο» πραγματεύεται την ιστορία του μικρού Στρατή, ο οποίος είναι διαφορετικός από τα υπόλοιπα αγόρια της ηλικίας του και αυτό είναι ένα γεγονός που απασχολεί έντονα τον πατέρα του. Το κοινό μέσα από την ψήφο του έδειξε πως ένα τόσο ιδιαίτερο κοινωνικό ζήτημα, αυτό της διαφορετικής σεξουαλικής ταυτότητας, έχει αρχίσει να προβληματίζει έντονα την εποχή.

2η Αγαπημένη Ταινία  «Το Εισιτήριο» του Χάρη Σταθόπουλου

3ηΑγαπημένη Ταινία «The Backpack» του Μιχάλη Μαθιουδάκη

4η Αγαπημένη Ταινία «Μικρός Που είναι ο Κόσμος» του Λευτέρη Γιαννακουδάκη 

5ηΑγαπημένη Ταινία «Το Μάτι»  του Στέργιου Ντινόπουλου

Τα έπαθλα που δόθηκαν στους δύο πρώτους σκηνοθέτες συνολικής αξίας 2.500 ευρώ ήταν ευγενικές χορηγίες των εταιριών
RGBStudios, BLK  και VIDEOPRESS  και αφορούν υπηρεσίες postproduction ή ενοικίασης εξοπλισμού.

Υπό την αιγίδα
και την οικονομική
στήριξη του Υπουργείου
Πολιτισμού & Αθλητισμού

  



instagram   @micro_m_festival


«Το Micro μ ντύνεται Πράσινο». υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση. Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν:

·         Στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας
·       Στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση
·         Στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας
·         Στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ).


   Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος ήταν δωρεάν για το κοινό και εξασφαλιζόταν  η πρόσβαση σε ΑμεΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN