Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Προβολή ταινίας για μια από τις μεγαλύτερες ηρωίδες της Γερμανίας





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Οι τελευταίες ημέρες της Σόφι Σολ» από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

   Την πολυβραβευμένη γερμανική ταινία «Οι τελευταίες ημέρες της Σόφι Σολ» (
Sophie Scholl - Die letzten Tage) του Marc Rothemund, παραγωγής 2005, προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης  την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 στις 8.20 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.» και με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Γκαίτε.

   To 1943, και ενώ ο Χίτλερ συνεχίζει το πόλεμο στην Ευρώπη, μια ομάδα φοιτητών στο Μόναχο βρίσκουν τον τρόπο να αντιδράσουν δημιουργώντας την αντιστασιακή οργάνωση ‘Λευκό Ρόδο’. Τα αδέρφια Χανς και Σοφί Σολ, ψυχή της νεανικής οργάνωσης συλλαμβάνονται στις 18 Φεβρουαρίου 1943 στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου ενώ μοιράζουν προκηρύξεις κατά του ναζιστικού καθεστώτος.
   Η Γκεστάπο ανακρίνει σχεδόν ακατάπαυστα για 4 ημέρες της Σοφί Σολ. Αυτές οι ανακρίσεις, στις οποίες επικεντρώνεται η ταινία, εξελίσσονται σε μια σκληρή αναμέτρηση ανάμεσα στην 21χρονη φοιτήτρια και τον ανακριτή.
   Μετά από μια σύντομη, θεαματική δίκη στις 22 Φεβρουαρίου η Σοφί Σολ, ο αδερφός της Χανς καθώς και ένα ακόμη μέλος του κινήματος "Λευκό Ρόδο" καταδικάζονται σε θάνατο και οδηγούνται την ίδια ακόμη μέρα στη λαιμητόμο.


   Η ταινία είναι βασισμένη σε αρχειακό υλικό της Γκεστάπο που ανακαλύφθηκε στα μέχρι πρότινος θαμμένα αρχεία της Ανατολικής Γερμανίας. Απέσπασε δε πολλές διακρίσεις, όπως:  Υποψήφια για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας (2005), Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής και ασημένια άρκτος σκηνοθεσίας και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου (2005), Βραβείο κοινού για τη σκηνοθεσία και την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία στα Ευρωπαϊκά Κινηματογραφικά Βραβεία (2005), Βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στα Ευρωπαϊκά Κινηματογραφικά Βραβεία (2005), Βραβείο κοινού καλύτερης γερμανικής ταινίας έτους, Χρυσό Βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στα Γερμανικά Κινηματογραφικά Βραβεία (2005) κ.ά.


τρέιλερ της ταινίας


Σκηνοθεσία: Marc Rothemund

Παίζουν: Franz Staber, Lilli Jung, Klaus Händl, Norbert Heckner, Paul Herwig, Walter Hess, Christian Hoening, Maria Hofstätter, Wolfgang Pregler, Frederike Schnitzler

Διάρκεια: 120΄

 Είσοδος είναι ελεύθερη.


Ακολουθήστε την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης στο facebook και το twitter για να ενημερώνεστε εγκαίρως για το πρόγραμμα προβολών και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN