Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΑΙΓΙΟ: Προβολές ταινιών για παιδιά και εφήβους στον “Απόλλωνα”



ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ





Νικ. Πλαστήρα 19 ΤΚ 25100 -ΑΙΓΙΟ
Τηλ:  26910-68308 Fax:  26910-28210

Αίγιο 23-11-2015

ΑΙΓΙΟ: Προβολές ταινιών για παιδιά και εφήβους στον “Απόλλωνα”,
στο πλαίσιο του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας


Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. σε συνεργασία με το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους και  το  «ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ», θα πραγματοποιήσει επιλεγμένες προβολές ταινιών για τη μαθητική κοινότητα. Οι ταινίες μέσα από το βλέμμα των παιδιών διαπνέονται από τις αρχές που έχουν θεσπίσει η UNICEF και η UNESCO για τον παιδικό και νεανικό κινηματογράφο. Οι προβολές στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΠΟΛΛΩΝ» θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου και ώρες 09.00-11.00 & 11.00-13.00 με συμβολικό εισιτήριο.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι:

·         ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Ο ΙΝΔΙΑΝΟΣ
·         ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ: ΣΑΝΑ-Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ

Οι ταινίες έχουν υπότιτλους, δεν είναι μεταγλωττισμένες.

Είσοδος: ένα (1) ευρώ. Τα έσοδα από τις προβολές θα διατεθούν στο Κελάρι της Αγάπης.

*** Το Φεστιβάλ εφέτος θα ανοίξει την Κυριακή 29 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ. με την ταυτόχρονη προβολή της ταινίας ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ σε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες που συνεργάζονται με το Φεστιβάλ.


ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ / Labiribthus, Βέλγιο 2014, διάρκεια 88΄
Επιστημονικής φαντασίας / Θρίλερ για εφήβους (προτείνεται για ηλικίες +12 ως 99)
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας για Νέους σε πολλά διεθνή Φεστιβάλ, όπως: Σικάγο, Σάο Πάολο, Giffoni Ιταλίας κ.α.. Η είσοδος στην ταινία ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ θα είναι ελεύθερη για το κοινό!

Ο Frikke, ένα αγόρι δεκατεσσάρων ετών, λατρεύει τα ηλεκτρονικά παιχνίδια κι έχει αποκτήσει φήμη ειδικού. Μια μέρα, τον περιμένει μια συγκλονιστική έκπληξη: οι πρωταγωνιστές ενός παιχνιδιού δεν είναι εικονικές φιγούρες αλλά πραγματικά παιδιά της γειτονιάς του και αληθινά ζώα! Η ζωή τους έχει κατά μυστηριώδη τρόπο παγιδευτεί στο Λαβύρινθο του παιχνιδιού. Ο Frikke ξεκινάει μια κούρσα ενάντια στο χρόνο για να εντοπίσει τον εγκέφαλο αυτού του σκοτεινού και φρικτού παιχνιδιού.  Κι όταν τον εντοπίζει δίνει ένα πολύπλοκο κι επικίνδυνο αγώνα για να τον εξουδετερώσει και να σώσει τις ζωές που διακυβεύονται στον κυβερνοχώρο. Μια ταινία με αναφορά στους κινδύνους του διαδικτύου.




Οι ταινίες που θα προβληθούν 30.11 και 01.12


·         ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ο Ινδιάνος (The Indian), Ολλανδία, έτος 2009, διάρκεια 90΄

Ο Koos, ένα αγοράκι σχεδόν οχτώ χρόνων, θέλει πολύ να μοιάσει στον εντυπωσιακό, τυπικό Ολλανδό πατέρα του, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο, αφού τον υιοθέτησαν από το Περού και είναι μικρόσωμος με σκούρο δέρμα. Μια μέρα βλέπει ένα παιδί από το Περού να παίζει μια παράξενη μουσική έξω από το σουπερμάρκετ και ανακαλύπτει ότι κι εκείνος, όπως και το παιδί, έχει ινδιάνικη καταγωγή. Από τότε, παρά τους Ολλανδούς γονείς του, βάζει τα δυνατά του να γίνει ένας αληθινός Ινδιάνος…




·         ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Σάνα - Η μουσική του λύκου (Shana - The Wolf’s Music), Ελβετία-Καναδάς, έτος 2014, διάρκεια 95΄

Η Shana έχει ταλέντο στη μουσική. Ζει με τον πατέρα της σε ένα χωριό των Πρώτων Εθνών του Καναδά. Κάποτε ήταν ένα χαρούμενο κορίτσι που έπαιζε ζωηρά κομμάτια με το βιολί της  μαζί με τη μητέρα της. Πριν από δύο χρόνια όμως, η μητέρα της πήγε στο δάσος και δεν ξαναγύρισε ποτέ. Η Shana τότε σταμάτησσε να πηγαίνει στο σχολείο και παίζει πια πολύ σπάνια βιολί. Γράφει στη μητέρα της σπαραξικάρδια σημειώματα, τα οποία κρεμάει σε ένα γέρικο δέντρο, που έχει ιδιαίτερο συμβολισμό. Όποτε όμως πηγαίνει σ’ εκείνο το δέντρο, βλέπει έναν λευκό λύκο να την παρακολουθεί κι όποτε παίζει το βιολί της, ο λύκος εμφανίζεται μέσα από το δάσος.



Για τη συμμετοχή των σχολείων της Αιγιάλειας στις προβολές των ταινιών, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δήλωση συμμετοχής, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να αποστείλετε είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση dhkepaigialeias@gmail.com είτε στο φαξ 26910-28210 έως τις 27 Νοεμβρίου. Η σχετική φόρμα για δήλωση συμμετοχής είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. www.dikepaigialeias.gr


Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.


Η πρόεδρος

Μαρία Τσουκαλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN