Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Προβολή ταινίας " Ο Θεός της Σφαγής " στη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 12/11

   Ο Θεός της Σφαγής (αγγλικά: « Carnage») βασίζεται στο πολύ επιτυχημένο θεατρικό έργο της Yasmina Reza, «God Of Carnage», το οποίο διηγείται μια ιστορία γύρω από ένα μάλλον τυπικό συμβάν, αυτό ενός παιδικού καυγά και την συνάντηση των γονιών τους ύστερα.

   Η ταινία λαμβάνει χώρα σε ένα διαμέρισμα στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης (η ταινία στην πραγματικότητα γυρίστηκε στο Παρίσι για ευνόητους λόγους), όπου παρακολουθούμε τα δυο ζευγάρια καθώς αυτά ξεκινούν μια φαινομενικά πολιτισμένη συζήτηση.
   Κατά τη διάρκεια της αρχικά ευγενικής ψιλοκουβέντας, θα γνωρίσουν ο ένας τον άλλον επιφανειακά. Καθώς όμως η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τον καυγά των παιδιών, η όποια ευπρέπεια και τρόποι καλής συμπεριφοράς ξεχνιούνται και τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή.





   Κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μας, η σκηνοθεσία του Polanski είναι εξαιρετικά διαυγής και ακριβής. Με σχεδόν σταθερή κάμερα και χρησιμοποιώντας καθρέπτες και περίτεχνα κοντινά πλάνα, δημιουργεί μια κλειστοφοβική ατμόσφαιρα παγιδεύοντας μέσα στο διαμέρισμα τους πρωταγωνιστές του και παρακολουθώντας τους στενά. «Carnage» στα ελληνικά σημαίνει σφαγή και αυτή εδώ η ταινία με τρόπο εκρηκτικά αστείο και σαρδόνιο μέσα στα 79 λεπτά που διαρκεί (γυρισμένη σε πραγματικό χρόνο), καταφέρνει να αποκαλύψει την ασχήμια της ανθρώπινης φύσης.


(τρέιλερ της ταινίας)



Πέμπτη 12 Νοεμβρίου
Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ – CARNAGE [2011]
σκηνοθεσία: Roman Polanski
παίζουν: Jodie Foster, Kate Winslet, Christoph Waltz
Διάρκεια: 80 λεπτά
Χώρος Προβολής – Αμφιθέατρο ΟΑΕΔ, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας
Ώρα Προβολής -- 21:15
Είσοδος -- 4 ευρώ
Είσοδος ελεύθερη -- Για νέους κάτω των 18 ετών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN