Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Προβολή ταινίας " ΧΤΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΡΙΟ " από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 20/08






   Η σπονδυλωτή αυτή ταινία, απαρτίζεται από τρεις ιστορίες που διαδραματίζονται σε τρεις ιστορικές Ιταλικές πόλεις: Στην πρώτη, σε σενάριο του Εντουάρντο ντε Φίλιππο, στη Νάπολη, η Αντελίνα πουλά λαθραία τσιγάρα για να συντηρεί τον εαυτό της και τον άνεργο σύζυγό της, που της «χαρίζει» το ένα μωρό μετά το άλλο για να αποφύγει τη φυλακή. Στην επόμενη ιστορία, από μια νουβέλα του Αλμπέρτο Μοράβια, στο Μιλάνο, η Άννα, μια σύζυγος της υψηλής κοινωνίας γίνεται έξω φρενών όταν ο νεαρός εραστής της καταστρέφει το πολύτιμο αυτοκίνητό της. Ο σκηνοθέτης αφήνει την καλύτερη ιστορία για το τέλος, όπου η Σοφία Λόρεν, υποδύεται μια πόρνη στη Ρώμη, που άθελά της αποπλανεί έναν εκπαιδευόμενο ιερέα.




   Κεντρικός άξονας που διατρέχει και τις τρεις ιστορίες είναι η γυναίκα σε αρχετυπικούς ρόλους: ως μητέρα, ως σύζυγος, ως πόρνη. Ο τίτλος υπαινίσσεται τη διαχρονικότητα αυτών των στερεότυπων που παρωδούνται διακριτικά. Η Λόρεν μεταμορφώνεται καταδεικνύοντας το θηλυκό ως το ισχυρότερο φύλο. Ο Μαστρογιάνι ανταποκρίνεται με χαρακτηριστική άνεση στους διαφορετικούς ρόλους και η ερμηνεία του είναι ο καταλύτης που καθορίζει το είδος της κωμωδίας και στις τρεις ιστορίες.



   Πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες Ιταλικές κωμωδίες, που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.





ΠΕΜΠΤΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΧΤΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΡΙΟ – IERI, OGGI, DOMANI [1963]

σκηνοθεσία: Vittorio De Sica
παίζουν: Sophia Loren, Marcello Mastroianni, Aldo Giuffrè

διάρκεια: 118 λεπτά

Χώρος Προβολής – Καφέ Σινέ (δυτική παραλία Καλαμάτας)

Ώρα Προβολής -- 21:30

Είσοδος -- 4 ευρώ
Είσοδος ελεύθερη -- Για νέους κάτω των 18 ετών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN