Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Νύχτες νουάρ/Παράξενα όνειρα




                                              Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 στις 7μμ
Μικρού μήκους ταινίες και ιστορίες 
στην παρουσίαση του βιβλίου της Αντριάνας Μίνου Παιδικά Νουάρ
(εκδ. Παράξενες Μέρες)
 
Η βραδιά περιλαμβάνει προβολές ταινιών μικρού μήκους,  τέσσερις εκ των οποίων φτιάχτηκαν με αφορμή τα Παιδικά Νουάρ, ειδικά για την εκδήλωση. Θα μιλήσουν οι σκηνοθέτες των ταινιών που βασίστηκαν στο βιβλίο, η θεατρική σκηνοθέτης Αναστασία Κουμίδου, ο Γρηγόρης Παπαδογιάννης, συγγραφέας και υπεύθυνος των εκδόσεων Παράξενες Μέρες και η Αντριάνα Μίνου. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι Χιονία Χιωτέλλη (ηθοποιός/σκηνοθέτης), Άρης Σομπότης (ηθοποιός/electroartist), Αναστασία Κυριακοπούλου (ηθοποιός), Κώστας Πασχαλίδης (αρχαιολόγος).
 
 

Θα προβληθούν οι μικρού μήκους ταινίες:

Αποσιωπητής της Ειρήνης Καρτσάκη

Bloody Bastards της Εύης Μίνου

Kinderszenen των Θοδωρή Τσιντσώνη, Ξανθούλας Διάδου

Sunday (again) του Φιλ Ιερόπουλου


Room 14 του Γιάννη Καραμπελιά

Danny Boy του Marek Skrobecki – Παραγωγή: Se-Ma-For

Memory του Γιάννη Καραμπελιά

 

 
«Η συλλογή αποτελείται από ιστορίες όπου πειραματίζομαι με το στυλ του film noir, ένα κινηματογραφικό είδος που νομίζω έχει την ιδιότητα να απορροφά το θεατή με την κάπως υπνωτιστική οικειότητα των συνήθως μπανάλ, αλλά και αφοπλιστικά αθώων συναισθηματισμών των χαρακτήρων του, ιδίως όταν πρόκειται για ιστορίες αγάπης…»
(Από τον πρόλογο του βιβλίου)
                     

Βιογραφικό σημείωμα της συγγραφέως:
 
Η Αντριάνα Μίνου γεννήθηκε το 1982, ασχολείται με τη λογοτεχνία από μικρή ηλικία και έχει βραβευθεί σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς (ΤΕΧΝΗ – Κούρος Ευρωπού, Νέα Κίνηση Λογoτεχνών, Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών κ.α.). Κείμενά της έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά Εντευκτήριο και Δέλεαρ, καθώς και στην ποιητική ανθολογία των εκδόσεων Μανδραγόρας, Γεωμετρία μιας Αθέατης Γενιάς (2002), στο συλλογικό e-book, Tweet-stories (2012) και στο Αγγλικό λογοτεχνικό περιοδικό, Rattle Journal (τεύχος iv, 2013). Το διήγημά της, Zythos, έχει συμπεριληφθεί στην ανθολογία, A six-pack of stories, που εκδόθηκε στην Αμερική (Story Brewhouse, 2012). Ποιήματά της σε μετάφραση έχουν επίσης συμπεριληφθεί στο περιοδικό ποίησης, The Paper Nautilus (2014). Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (ΠΑ.ΜΑΚ., 2003). Από το 2004 ζει και εργάζεται ως μουσικός στο Λονδίνο. Εκεί ολοκλήρωσε σπουδές MA Performing Arts (Middlesex University, 2005) και PhD Piano Performance Practice (Goldsmiths, University of London, 2010) με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Έχει συμμετάσχει σε διαφόρων ειδών συναυλίες και παραστάσεις ως πιανίστα, συνθέτης, performer, συγγραφέας, σεναριογράφος, λιμπρετίστα, στιχουργός και σκηνοθέτης σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Γαλλία, Ελβετία, Ινδία, Νορβηγία, Βουλγαρία, Γερμανία, Βόρεια Ιρλανδία κ.α. Είναι ενεργό ιδρυτικό μέλος των μουσικών συνόλων Vladimir & Estragon Piano Duo και Oiseaux Bizarres Ensemble.

http://andrianette.blogspot.co.uk/

paraxenesmeres.gr
http://www.strangedaysbooks.gr/

***

Δείτε τη σελίδα της εκδήλωσης στο facebook πατώντας εδώ

Επισκεφθείτε τη σελίδα του εκδότη στο facebook πατώντας εδώ


 
***
 
Ο νέος, ανεξάρτητος χώρος προβολής ταινιών CINEMARIAN δημιουργήθηκε από αγάπη για την έβδομη τέχνη και τον πολιτισμό. Διαθέτει αίθουσα προβολής 50 ατόμων και φουαγιέ. Όλοι οι χώροι κλιματίζονται.


CINEMARIAN
Γενναίου Κολοκοτρώνη 42, 11741, Κουκάκι-Αθήνα
www.cinemarian.gr
τηλ.: 211 400 2640  ·  e-mail: info@cinemarian.gr

Πρόσβαση:
Από Σύνταγμα: τρόλεϊ 15 (στάση Άγιος Νικόλαος)
Από Ηλεκτρικό «Πετράλωνα»: τρόλεϊ 15 (στάση Φιλοπάππου)

  
Πιστεύουμε ότι αίτημα της εποχής είναι η δημιουργία συνεκτικών δεσμών
μεταξύ των ανθρώπων και η καλλιέργεια της κριτικής και αισθητικής αντίληψης.

Επιμένουμε ότι ο κινηματογράφος είναι πρωταρχικά μία συλλογική εμπειρία και η σκοτεινή αίθουσα τόπος συνάντησης και επικοινωνίας σε ένα βαθύτερο επίπεδο.
Copyright © 2014 Cinemarian, All rights reserved.
Ενημέρωση από το Cinemarian.


Cinemarian
Γενναίου Κολοκοτρώνη 42
Κουκάκι, Αθήνα 11741
Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN