Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Η πρώτη "ομιλούσα" ταινία μεγάλου μήκους



   Στις 06/08/1926 προβάλλεται για πρώτη φορά η ταινία "Don Juan" της Warner Brothers σε σκηνοθεσία Alan Crosland. Ήταν η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία με συγχρονισμένα ηχητικά εφέ και μουσικό σάουντρακ μέσω του συστήματος Vitaphone  το οποίο χρησιμοποιούνταν για πρώτη φορά σε ταινία μεγάλου μήκους. (οι διάλογοι των ηθοποιών παρέμειναν σε υπερτιτλους όπως και στις "καθαρά" βωβές ταινίες)
   Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, του γυναικά Δον Χουάν που φιλά τα χέρια των γυναικών ήταν ο Τζον Μπάριμορ. (παππούς της ηθοποιού Ντρου Μπάριμορ). Πρόκειται για την ταινία με τα περισσότερα φιλιά στην κινηματογραφική ιστορία, με τον Μπάριμορ να φιλά 191 διαφορετικές γυναίκες !!!! σε όλη τη διάρκεια της ταινίας.
   Ο George Groves είχε την ευθύνη της ηχογράφησης του σάουντρακ της ταινίας. Επινόησε μια καινοτόμα πολυμικροφωνική τεχνική και πραγματοποίησε μια μίξη της 107μελούς ορχήστρας ζωντανά. Κάνοντας αυτό έγινε ο πρώτος μουσικός μίκτης στην κινηματογραφική ιστορία.

Υπόθεση

    Ένα πράγμα που έμαθε ο Δον Χουάν ντε Μαράνια από τον πατέρα του Δον Χοσέ, είναι ότι οι γυναίκες σου δίνουν τρία πράγματα, ζωή, ψευδαισθήσεις και θάνατο. Στην περίπτωση του πατέρα του ήταν η γυναίκα του Δόνα Ιζομπέλ και η Δόνα Ελβίρα που έδωσαν το δεύτερο.
    Ο Δον Χουάν εγκαθίσταται στη Ρώμη μετά τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο της Πίζα, η οποία Ρώμη εξουσιαζόταν από την τυρρανική οικογένεια Βοργία, αποτελούμενη από τον Καίσαρα, την Λουκρητία και το σατανικό ξάδερφό τους Κόμη Ντονάτι.
   Ο Χουάν είχε τον τρόπο του με τις γυναίκες και πολλές ήταν αυτές που τον κυνήγησαν αλλά η μια που δε μπορούσε να έχει ήταν αυτή που τον στοίχειωνε. Εξαιτίας της θα υποστεί την οργή των Βοργία, επειδή αγνόησε την Λουκρητία αλλά και επειδή σκότωσε τον Κόμη Ντονάτι σε μονομαχία. Εξαιτίας της Αντριάνα θα καταδικαστούν και οι δυό τους να πεθάνουν στη φυλακή που βρίσκεται στον ποταμό Τίβερη.



απόσπασμα από την ταινία, δείγμα της αποπλάνησης των γυναικών από τον Δον Χουάν


άλλο απόσπασμα της ταινίας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN