Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Δίψα για Ζωή, από τους Ντέιβιντ Μπάουι και Ίγκι Ποπ




   "Lust for Life" είναι ο τίτλος της ταινίας που ετοιμάζει φέτος ο Γερμανός παραγωγός Έγκολι Τόσελ. Δίνοντας μια πρώτη γεύση από αυτή, είπε ότι δεν είναι μια παραδοσιακή ροκ βιογραφία, γιατί κανείς δεν πεθαίνει στο τέλος αυτής.
   Και αν ο τίλτος μπορεί σε κάποιους να θυμίζει κάτι δεν θα έχουν άδικο, καθότι είναι και ο τίτλος του δεύτερου σόλο άλμπουμ του Ίγκι Ποπ, ο οποίος ηχογραφήθηκε στο Βερολίνο το 1977 υπό την επίβλεψη του Ντέιβιντ Μπάουι.




   Η ταινία θα ασχολείται με την σχέση των δυο ροκ σταρ και τα χρόνια που πέρασαν μαζί στο διχοτομημένο τότε Βερολίνο. Σκηνοθέτης της ταινίας αναμένεται να είναι ο Γκάμπριελ Ρέιντζ.
   Ο Ντέιβιντ Μπάουι εγκαταστάθηκε στο Βερολίνο το 1976 σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από την εξάρτησή του από την κοκαϊνη αλλά και για ναβρεθεί σε μια πόλη που έσφυζε από ζωή και καλλιτεχνική δημιουργία. Η περίοδος που έζησε εκεί, σύμφωνα με παλιότερη συνέντευξή του, ήταν η πρώτη μετά από καιρό που ένιωθε τη χαρά της ζωής. Σύμφωνα με το βιογράφο του Ντέιβιντ Μπάκλεϊ, για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, ο Μπάουι έκανε περιοδεία χωρίς να πέφτει αναίσθητος από την κοκαϊνη πριν καν πατήσει το πόδι του στη σκηνή.
   Στο Βερολίνο, ο Μπάουι μιοραζόταν το ίδιο διαμέρισμα με τον Ίγκι Ποπ ο οποίος μόλις είχε ξεκινήσει τη σόλο καριέρα του. Οι δυο τους βρέθηκαν να γράφουν μαζί τραγούδια και κάπως έτσι προέκυψαν οι δίσκοιτου Ίγκυ Ποπ "The Idiot" και "Lust for Life" , ενώ ο Μπάουι υπέγραψε τα "Low" "Heroes" και "Lodger" . Το υπόλοιπο του χρόνου τους, οι δυο τους το περνούσαν κάνοντας βόλτες με τον παραγωγό Τόνι Βισκόντι στον Μέλανα Δρυμό και επισκεπτόμενοι στέκια διανοούμενων και μπίτνικ στο Κρόιτσμπεργκ.
   Περίπου σαράντα χρόνια μετά από εκείνη την εποχή, ο Μπάουι ανακαλεί εκείνες τις αναμνήσεις, στο πρώτο σινγκλ από το δίσκο του με τίτλο "Where are you now" που κυκλοφόρησε πρόσφατα





Πηγή: Κώστας Ζαλίγκας, "Ελεύθερος Τύπος" 13-02-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN