Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Destino


Μια συνεργασία που ολοκληρώθηκε 58 χρόνια μετά το ξεκίνημά της


    Συνδυάζοντας το θέμα Ο χρόνος στον κινηματογράφο με ένα θέμα σχετικό με τον Νταλί, (Little Ashes ), τι άλλο θα μπορούσαμε να πούμε παρά για ένα φιλμ μικρού μήκους όπου ο πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος ο χρόνος.
   Το φιλμ "Destino"  αποτελεί μια συνεργασία που ξεκίνησε το 1945, ανάμεσα στον Σαλβαντόρ Νταλί, και των Τζων Χεντς (John Hench)  των στούντιο Ντίσνεϋ. Οι δυο καλλιτέχνες έκαναν το στόρυμποαρντ για το φιλμ, εργαζόμενοι για 8 μήνες ξεκινώντας από το τέλος του 1945 μέχρι το 1946.
   Λόγω όμως των οικονομικών προβλημάτων που βρήκαν την Ντίσνευ στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο το πρότζεκτ τελικά διακόπηκε. Ο Χέντς έκανε ένα δοκιμαστικό 17 δευτερολέπτων προκειμένου να προκαλέσει ξανά το ενδιαφέρον της εταιρίας αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
   Ο Ρόυ Ντίσνεϋ, ο ανιψιός του Ουώλτ Ντίσνευ, το 1999 έφερε ξανά το πρότζεκτ στην επιφάνεια και τελικά το φιλμ έκανε πρεμιέρα στις 2 Ιουνίου 2003 στο Annecy International Animated Film Festival, στο Annecy της Γαλλίας.
   Όπως προείπαμε, το φιλμ παρουσιάζει την ιστορία του Χρόνου, και του καταδικασμένου έρωτα που νιώθει για μια θνητή γυναίκα. Η ιστορία συνεχίζεται, καθώς η γυναίκα χορεύει μέσα σ' ένα σουρεαλιστικό σκηνικό, το οποίο είναι εμπνευσμένο από πίνακες του Νταλί. Διάλογοι στο φιλμ δεν υπάρχουν, αλλά το σάουντρακ περιλαμβάνει ένα τραγούδι από τον Μεξικανό συνθέτη Αρμάντο Ντομίνγκεζ.

(Στο http://en.wikipedia.org/wiki/Destino μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φιλμ)




"Destino",  η συνεργασία ανάμεσα στον Σαλβαντόρ Νταλί και τον Ουώλτ Ντίσνεϋ

http://vimeo.com/28472230 (άλλη διεύθυνση για το φιλμ)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN