Κυριακή 29 Απριλίου 2012

40 χρόνια Δαναός




   Την ίδια χρονιά που ο κινηματογράφος Δαναός φτάνει σε μια σημαντική επέτειο, δηλαδή τα σαράντα χρόνια λειτουργίας του, αποδεικνύει ότι είναι το πιο δραστήριο, ανήσυχο σινεμά της πόλης, φιλοξενώντας περισσότερες παράλληλες εκδηλώσεις από ποτέ.
   Είναι μια έξυπνη εξέλιξη, και προπάντων επίκαιρη: ο ρόλος των κινηματογράφων είναι αν μη τι άλλο σε αβέβαιη μοίρα και για να παραμείνουν ζωντανοί στην σημερινή πραγματικότητα απέναντι στον ανταγωνισμό των άλλων μέσων για την προσοχή μας, πρέπει να καταφύγουν σε ανάλογες ευρηματικές λύσεις. «Έτσι πρέπει να κινηθεί πλέον ένας σύγχρονος κινηματογράφος,» εξηγεί ο ιδιοκτήτης του σινεμά, Ηλίας Γεωργιόπουλος. «Αυτό που θέλουμε να είμαστε είναι σινεμά – αυτή είναι η ταυτότητά μας – αλλά πλέον το να παίζεις απλά τρεις προβολές κάθε βράδυ δεν είναι αρκετό.»
   Και οι προτάσεις τους είναι άφθονες για τους επόμενους μήνες, είτε στο επίπεδο των ταινιών είτε σε αυτό των παράλληλων εκδηλώσεων: εκτός από τις 'σινεφίλ' Τετάρτες, οπότε και η γενική είσοδος πέφτει στα πέντε ευρώ, οι θεατές του Δαναού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσα στο Μάρτιο προβολές του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, ενώ τον Απρίλιο μία εβδομάδα θα γεμίσει με προβολές των καλύτερων ταινιών από τα τρία χρόνια το CineDoc.
   Επίσης, οι μουσικόφιλοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανές μεταδόσεις τριών εξαιρετικών έργων («La Boheme» στις 13/3, «Rigoletto» στις 17/4 και «Cyrano de Bergerac» στις 10/5) σε εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ήχου, από τα ιστορικότερα θέατρα της Ευρώπης. Στις ζωντανές αναμεταδόσεις ενδέχεται να προστεθούν και αγώνες του τουρνουά Γουίμπλεντον, όπως πέρσι, οπότε και έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ζωντανή αναμετάδοση σε 3D.
   Αλλά οι καλλιτεχνικές ανησυχίες του Δαναού δεν σταματούν μόνο στις προβολές: η παιδική παράσταση «Άνθρωπος Ορχήστρα», ένα σπάνιο θέαμα με 25 περίεργα και σπάνια μουσικά όργανα από όλο τον κόσμο παίζονται ζωντανά για το κοινό, είναι προγραμματισμένη για τις 11, 17 και 18 Μαρτίου με είσοδο 9 ευρώ. Όσοι βρεθούν εκεί, θα δουν το φουαγιέ του σινεμά διακοσμημένο διαφορετικά: έχοντας ήδη συνεργαστεί με τον ΑΚΤΟ για την ενδιαφέρουσα έκθεση που εμπνεύστηκε από την Μέριλιν Μονρόε, ο Δαναός φιλοξενεί από τις αρχές του μήνα έργα έξι δημιουργών κόμικ, που «χρησιμοποιούν ευρηματικά το λόγο και την εικόνα για να εκφραστούν και απαντούν με ρομαντισμό, δημιουργία και ζωντάνια στα σημεία των καιρών…».
   Φυσικά οι Μυστικές Πρεμιέρες σάς είναι ήδη γνωστές – κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα, ο κινηματογράφος Δαναός και το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ – cinemag.gr σάς προσκαλούν σε μια προβολή με μειωμένο εισιτήριο και μυστικό τον τίτλο της ταινίας…Μετά την πρεμιέρα μερικών από τις σημαντικότερες ταινίες της χρονιάς («Αι Ειδοί του Μαρτίου», «Shame», «Οι Απόγονοι» και, πιο πρόσφατα, «Άθικτοι»), το επόμενο ραντεβού δίνεται για την Δευτέρα 2 Απριλίου.
   Αν η φετινή χρονιά - και όχι μόνο - είναι ενδεικτική των προθέσεων του κινηματογράφου, περιμένουμε σίγουρα πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις και αφορμές να επισκεφθούμε, αφού η ανταπόκριση του κόσμου σε αυτές τις ενέργειες έχει ενισχύσει τη διάθεση για φρέσκιες ιδέες. «Το να συντονίζεις όλες αυτές τις ενέργειες είναι κουραστικό, γιατί τα κάνουμε όλα μόνοι μας και αυτές οι πρωτοβουλίες θέλουν σπρώξιμο, αλλά ταυτόχρονα και συναρπαστικό. Είναι μια νέα εποχή επικοινωνίας με τον πελάτη».


Χριστίνα Λιάπη 12-03-2012
πηγή: http://www.e-go.gr/cinemag
http://www.danaoscinema.gr/events/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN