Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

" Η Ελιά " από την Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης









Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης 




σας προσκαλεί την




Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019



και ώρα 20:30




στην προβολή της ταινίας



Η Ελιά



Είσοδος-Εισφορά 3€


ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 20:30



Υπόθεση


      Θέλοντας να επικοινωνήσει με τον παππού της, ο οποίος έπειτα από χρόνια απόλυτης σιωπής έχει σταματήσει πλέον και να τρώει, η 20χρονη Άλμα ξεκινά με έναν φίλο και τον θείο της, αλλά χωρίς κανένα σχέδιο, να φέρει πίσω από τη Γερμανία την οικογενειακή αιωνόβια ελιά που πουλήθηκε πριν από χρόνια.



Λίγα Λόγια


     Εξαιρετικός σεναριογράφος και δημιουργός ολοζώντανων κινηματογραφικών χαρακτήρων που πατούν και με τα δυο τους πόδια στη γη, ο Λάβερτι συνδυάζει χιούμορ, ανθρωπιά και οξεία κοινωνική παρατήρηση, επιδιώκοντας πάντα να κάνει απολύτως σαφές το πολιτικό μήνυμά του. Κάτι το οποίο τον οδηγεί συχνά στην εύκολη απλοποίηση, η οποία αγκαλιάζει πολλές πτυχές της «Ελιάς», ενός τρυφερού road movie που αναζητεί τον τρόπο με τον οποίο οι απλοί, φτωχοί άνθρωποι του ευρωπαϊκού Νότου μπορούν να σηκώσουν το ανάστημά τους, χαμηλωμένο και από τα δικά τους λάθη, απέναντι στην οικονομική και πολιτική κυριαρχία του Βορρά.

     Εκεί, και συγκεκριμένα στο λόμπι μιας εταιρείας με έδρα το Ντίσελντορφ, βρίσκεται μια μεγάλη ελιά που μετρά δυο χιλιετίες ζωής, αγορασμένη πριν από 12 χρόνια από μια ισπανική οικογένεια. Ήταν η αιτία να τσακωθούν οι ιδιοκτήτες της, πατέρας και παππούς, με τον τελευταίο να πέφτει σε μαρασμό και έπειτα από πολυετή σιωπή να έχει σταματήσει πλέον και να τρώει. Θέλοντας να τον επαναφέρει και να επικοινωνήσει μαζί του, η 20χρονη εγγονή του Άλμα ξεκινά με ένα φίλο και το θείο της, αλλά χωρίς κανένα σχέδιο, να φέρει πίσω την οικογενειακή αιωνόβια ελιά.



Δραματική ταινία από την Ισπανία 2016 
Έγχρ. | Διάρκεια: 100′

Σκηνοθεσία Ισιάρ Μπογαΐν με τους: 

Χαβιέρ Γκουτιέρεζ, Άννα Καστίγιο, Πεπ Άμπρος


ΤΡΕΙΛΕΡ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN