Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

"ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ" από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας




ΠΕΜΠΤΗ 24 IANOYAΡΙΟΥ



5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ



ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ


προβολή παρουσία των συντελεστών


Documentary | 2018 | Gr | 80΄


σκηνοθεσία: Αννέτα Παπαθανασίου, Άγγελος Κοβότσος


21:30 | αμφ. Θοδ. Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας|                         
Είσοδος ελεύθερη



     Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη φέτος συμμετέχει στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου με την προβολή του ντοκιμαντέρ ΕΥΡΩΠΗ: ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ (24/1) της Αννέτας Παπαθανασίου και του Άγγελου Κοβότσου.


     Τρεις έφηβοι, ένας Έλληνας, ένας Σύρος, και ένας Αφγανός, ονειρεύονται μία ελεύθερη και άνετη ζωή σε μια “τέλεια” Ευρώπη. Μέσα από τις αγωνιώδεις προσωπικές τους διαδρομές, που τους φέρνουν πιο κοντά στο όνειρό τους, διαπιστώνουν πως τέλεια Ευρώπη δεν υπάρχει και πως τα όνειρά τους μπορούν να ακυρωθούν μέσα από σκληρές πρακτικές και εφιαλτικές καταστάσεις.


     Πρόκειται για ένα ανθρώπινο ντοκιμαντέρ - οδοιπορικό στο χώρο και στον χρόνο, το αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο έμπειρων ντοκιμαντερίστων της Αννέτας Παπαθανασίου και του Άγγελου Κοβότσου, οι οποίοι παρακολούθησαν από κοντά την καθημερινότητα των τριών εφήβων επί μια διετία, προκειμένου να υλοποιήσουν την ιδέα τους. Με στιβαρή αφήγηση και ρυθμικό μοντάζ δείχνουν την αλήθεια πίσω από το όνειρο: μια Ευρώπη που καταρρέει, που έχει από χρόνια παραδοθεί στην οικονομική ύφεση και την μολυσματική ξενοφοβία, που μόνο ονειρική δεν είναι πια. 





https://www.youtube.com/watch?v=3nBUYmaL834


www.filmhouse.gr


#kalamatacinema

#filmhouse

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN