Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

«Μπιγκ Χιτ» στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης






«Μπιγκ Χιτ» στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης


     Την ασπρόμαυρη ταινία νουάρ «Μπιγκ Χιτ» του Κάρολου Ζωναρά, παραγωγής 2012, προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.».

     Πρόκειται για μια επανεγγραφή / διασκευή της διάσημης ταινίας του Φριτς Λανγκ, «Μεγάλη Κάψα», προσαρμοσμένη στα καθ’ ημάς.

     Στην προσπάθειά του να εξιχνιάσει τα αίτια της αυτοκτονίας ενός συναδέλφου του, ο υπαστυνόμος Αριστείδης Κορμάς θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια εφιαλτική περιπέτεια, όπου οργανωμένο έγκλημα και αστυνομία αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Σκηνοθεσία: Κάρολος Ζωναράς

     Παίζουν: Μελέτη Γεωργιάδη, Κάτια Ο'Γουάλις, Γρηγόρης Γαλάτης

     Σημείωμα του σκηνοθέτη Κάρολου Ζωναρά:

    «Δύο λόγια μόνο για τον ιδιόμορφο τρόπο κατασκευής της ταινίας.  Όλοι οι διάλογοι στο έργο ηχογραφήθηκαν προκαταβολικά. Μέχρι να ξεκινήσουν τα γυρίσματα είχε ήδη φτιαχτεί κάτι σαν ραδιοφωνικό δράμα. Οι ηθοποιοί που υποδύθηκαν τους ρόλους αυτό που ουσιαστικά έπρεπε να κάνουν ήταν να παίξουν τα λόγια σε “playback”. Η επιλογή αυτή του προ-ηχογραφημένου λόγου, εκτός του ότι απετέλεσε ένα εξαιρετικό βοήθημα ώστε να μειωθεί δραστικά ο χρόνος των γυρισμάτων - όλα έγιναν μέσα σε 20 μέρες -, έδωσε τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν στο καστ και ερασιτέχνες ηθοποιοί.

    Αυτό το πείραμα εδραίωσε την πεποίθησή μου ότι ψυχή της υποκριτικής είναι ο λόγος, η φωνή. Μπορεί να ακούγεται περίεργα και σίγουρα θα ήταν μεγάλο λάθος να παραγνωρίσει κανείς την κινησιολογία του σώματος ή την εκφραστική του προσώπου, όμως το άκουσμα της φωνής χωρίς αμφιβολία έρχεται πρώτο, είναι αυτό που σε αγγίζει. Η εικόνα ακολουθεί.
Το «Μπιγκ Χιτ», είναι, θα έλεγα, μια εφαρμογή αυτού του «Δόγματος», ότι πρώτα ακούμε και μετά βλέπουμε. Μήπως έτσι δεν γίνεται ήδη από την κοιλίτσα της μανούλας μας;»

Διάρκεια: 94΄

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN