Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

«Ο χιονάνθρωπος των σπηλαίων» από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης






«Ο χιονάνθρωπος των σπηλαίων» από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης


     Το νορβηγικό ντοκιμαντέρ παραγωγής 2010 «Ο χιονάνθρωπος των σπηλαίων» (Snøhulemannen) του Fridtjof Kjaereng, προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 στις 20.00 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) με τη στήριξη της Πρεσβείας Νορβηγίας στην Αθήνα και σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.».

    Τα βουνά της Νορβηγίας κρύβουν ένα  από τα μεγαλύτερα μυστικά της χώρας: Ένας άνδρας έζησε επί 30 χρόνια στις χιονοσπηλιές. Με τα ξύλινα σκι του μετακινείται από τη μια στην άλλη. Εκεί προστατεύεται από τις τσουχτερά κρύες χιονοθύελλες ενώ έχει αναπτύξει τις δικές του - μερικές φορές παράξενες - στρατηγικές για να επιβιώνει στο σκληρό περιβάλλον. Ο απλός τρόπος ζωής του τον προστατεύει από τον υλιστικό σύγχρονο κόσμο. Η ελεύθερη ζωή του ανθρώπου των χιονοσπηλαίων διαφέρει από την κανονική καθημερινή ύπαρξη. Περιβαλλόμενος από ταράνδους και οδηγούς των εκχιονιστικών μηχανημάτων, τους μοναδικούς του γείτονες, απολαμβάνει την  ελευθερία στην άγρια φύση, αντανακλώντας στην κοινωνία τη διαφορετικότητά του, ενός ιδιαίτερου με τον τρόπο του περιβαλλοντολόγου.

Σκηνοθσία: Fridtjof Kjaereng

Πρωταγωνιστεί: Sverre Nøkling

Διάρκεια: 80΄

Είσοδος ελεύθερη


Ακολουθήστε την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης στο facebook και το twitter για να ενημερώνεστε εγκαίρως για το πρόγραμμα προβολών και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN