Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Προβολή ταινίας | ​Η ολοκαίνουργια... Καινή Διαθήκη από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας





ΠΕΜΠΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Η ολοκαίνουργια... Καινή Διαθήκη - Le tout nouveau testament


Comedy, Fantasy | 2015 | BE, FR | 114’

σκηνοθεσία: Jaco Van Dormael

παίζουν: Pili Groyne, Benoît Poelvoorde, Catherine Deneuve

21:30 | Καφέ Σινέ (Δυτική Παραλία Καλαμάτας) | Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18 ετών



   Βρισκόμαστε στις Βρυξέλλες, όπου ο Θεός ζει σε ένα τυπικό διαμέρισμα, μαζί με την σύζυγό του και την δεκάχρονη κόρη του, Έα. Όλη μέρα παρακολουθεί την ανθρωπότητα, γεμάτος απογοήτευση για το δημιούργημα του. Η Έα όμως, βλέποντας το καλό μέσα στους ανθρώπους, φεύγει από το σπίτι με σκοπό να διαδώσει μία Νέα Καινή διαθήκη, μπλέκοντας σε απίθανες κωμικοτραγικές καταστάσεις.

   Η Ολοκαίνουργια Καινή Διαθήκη αποτελεί μια υπέροχη μαύρη κωμωδία, σε σενάριο του ίδιου του σκηνοθέτη. Χωρίς να προσβάλλει κανένα θρησκευτικό πιστεύω, δίνει μια διαφορετική οπτική στον χριστιανισμό και στην σημερινή πίστη. Μέσα από τον κινηματογραφικό φακό, χαρίζει απλόχερα ένα πρωτότυπο μήνυμα, γεμάτο αγάπη, συμπόνοια, αστείες ατάκες και ανθισμένους ορίζοντες.

   Η ταινία ήταν η επίσημη πρόταση του Βελγίου για τα Βραβεία Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα το 2016. Έχει κερδίσει δεκάδες βραβεία σε φεστιβάλ ανά την υφήλιο, μεταξύ των οποίων Βραβείο Κοινού στον Φεστιβάλ του Όστιν και τα Βραβεία Σεναρίου, Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας στα Βραβεία Magritte​






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN