Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Διαδίκτυο & Social Media//Μουσείο Μπενάκη//Φεστιβάλ KinderDocs//Κυριακή 2/4 ώρα 12.30





KinderDocs, Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138,
Κυριακή 2 Απριλίου, ώρα 12.30
Once Upon a Tree”
& “My dearest f#cking phone”

Πόσες ώρες περνάτε στο διαδίκτυο; Τι σημαίνει ψηφιακό αποτύπωμα; Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο δημιουργικά; Πόσες φορές τσακώνεστε για τις ατελείωτες ώρες που περνάει το παιδί σας  στο κινητό και τα Social media; Τι άλλες εναλλακτικές έχει ένα παιδί σήμερα και πώς μπορεί ο γονιός να βάλει όρια; Αυτές και πολλές ακόμα ερωτήσεις θα προκύψουν μετά την προβολή των δύο βραβευμένων ντοκιμαντέρ Once Upon a Tree και My dearest f#cking phone στο φεστιβάλ KinderDocs την Κυριακή 2 Απριλίου, 12:30 στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς 138. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με καλεσμένους τον Μανώλη Ανδριωτάκη, δημοσιογράφο ειδικό σε θέματα διαδικτύου και την Μαριαλένα Σπυροπούλου, ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια.

Οι ταινίες είναι κατάλληλες για θεατές από 8+ ενώ η προβολή είναι προγραμματισμένη για το ευρύ κοινό.

Once Upon a Tree, MARLEEN VAN DER WERF, 2013, Ολλανδία, 13’
ΣΤΑ ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Το αγαπημένο δέντρο της εντεκάχρονης Φιλίν είναι μια γιγαντιαία αιωνόβια βελανιδιά στο δάσος. Σκαρφαλώνει πάνω της και αγναντεύει τον κόσμο. Με τον μεγεθυντικό φακό, ανακαλύπτει τον πλούτο της ζωής που φιλοξενεί η βελανιδιά. Στις εξορμήσεις της, η νεαρή φυσιολάτρισσα λατρεύει να παρατηρεί τα δέντρα, αλλά προβληματίζεται για αυτά που βλέπει να κόβονται. Πώς γίνεται μέσα σε μια στιγμή να κόβεται ένα δέντρο που χρειάστηκε τόσα χρόνια για να μεγαλώσει, που φιλοξενεί και τρέφει τόσα ζώα και έντομα; Η Φιλίν καταστρώνει ένα σχέδιο για να σώσει τη βελανιδιά και το δάσος της.

Βραβεία (επιλογή):
SHORT SHORTS FILM FESTIVAL ASIA: WINNER | SAVE THE EARTH! COMPETITION PLANET IN FOCUS FILM FESTIVAL: WINNER | BEST SHORT FILM HAMPTONS INTERNATIONAL FILM FESTIVAL: AWARD FOR ARTISTIC MERIT FOR DIRECTOR MARLEEN VAN DER WERF WILDLIFE VAASA FILM FESTIVAL: WINNER | CHILDREN FILMS CATEGORY
My dearest f#cking phone, EEF HILGERS, 2014, Ολλανδία 18’
ΣΤΑ ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Όπως πολλά κορίτσια στην εφηβεία, η Κλάουντια έχει σχέση αγάπης-μίσους με το κινητό. Μαζί της εξερευνούμε τον κόσμο των social media. Πόσο σημαντικά είναι τα Facebook Likes πώς «ορίζουν» την καθημερινότητα της, τις επιλογές και την ζωή της; Πώς θα αντέξει τώρα που θα πάει διακοπές με τους γονείς της και δεν θα έχει πρόσβαση; Ο χρόνος χωρίς Wi-Fi θα αποδειχθεί τεράστια ευκαιρία για τη Κλάουντια.
KinderDos για εκπαιδευτικούς
Τα 14 βραβευμένα ντοκιμαντέρ του KinderDocs αποτελούν εκπαιδευτικό εργαλείο και πηγή έμπνευσης για τον σύγχρονο εκπαιδευτικό που αναζητά επιπλέον εργαλεία για το μάθημά του, όπως για παράδειγμα το νέο πρόγραμμα της  Θεματικής εβδομάδας που υλοποιείται στα Γυμνάσια της χώρας από την άνοιξη 2017.
Στόχος του KinderDocs ήταν εξ αρχής η διάδραση με αφορμή τις ταινίες και η χρήση του ντοκιμαντέρ, αλλά και των θεμάτων που αναδεικνύει στην εκπαίδευση. Για αυτό και υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένες προβολές για σχολεία ενώ όλο το πρόγραμμα πλαισιώνεται με συζήτηση και δράσεις με αφορμή τις ταινίες. Μπορεί επίσης να ενταχθεί στην ύλη καλύπτοντας τις εξής θεματικές:
·         Εξαρτήσεις εθισμός στο διαδίκτυο - Χρήση του διαδικτύου, Σχέση με τα κοινωνικά δίκτυα (social media),
·         Έμφυλες Ταυτότητες, Εφηβεία
·         Μετανάστευση, Διαφορετικότητα, Οικονομική κρίση,
·         Σχολική Βία, σχολικός αποκλεισμός, Bullying
·         Τέχνη-Χορός-Μουσική-Κινηματογράφος, Αθλητισμός,
·         Εφηβεία, Σχέση με την οικογένεια, Σχέση με τους φίλους, Σχέση με τον θάνατο, Σχέση με τους γηραιότερους, 
·         Ζωή στην φύση, Παράδοση
·         Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Οι ταινίες του πρώτου κύκλου διαδραματίζονται ή μιλάνε για τις παρακάτω χώρες: Ινδία, Ολλανδία, Συρία, Αμερική, Γαλλία, Πολωνία και Νορβηγία. Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους. Το KinderDocs διοργανώνεται από την Kouzi Productions και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Θεσσαλονίκη καθώς και δύο από τα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ στην Ευρώπη (idfa και Doxs!). Ο πρώτος κύκλος KinderDocs ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και διαρκεί ως τον Απρίλιο.

Όλο το πρόγραμμα στο kinderdocs.com
Διοργάνωση και καλλιτεχνική επιμέλεια KinderDocs:

Δήμητρα Κουζή - Kouzi Productions
Μελίνας Μερκούρη 4, 11521 Αθήνα
Tηλ.: +30 210 7219 909
, Κιν.: +30 694 6060 862

Εισιτήρια: 3€ (παιδιά) 6€ (ενήλικες)
Όλες οι ταινίες KinderDocs προβάλλονται με ελληνικούς υποτίτλους.
Για τις ομαδικές προβολές ή προβολές για σχολεία επικοινωνήστε με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Μπενάκη τηλ.: 210-3671067-9 Δευτέρα έως και Πέμπτη 10.00-14.00
ΑΘΗΝΑ

Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο Οδού Πειραιώς
Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου Αθήνα
Τηλ: 2103453111

Πρόσβαση
Λεωφορεία: 815, 049, 914, 838, B18, Γ18 // Τρόλεϊ: 21
Μετρό: Γραμμή 3, Στάση Κεραμικός, Ηλεκτρικός: Στάση Πετράλωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN