Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

"Sounds for Mazin & Ciera's Song" στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς 138

KinderDocs: 2 Ταινίες την Κυριακή 19/3/17, Ώρα 12:30
Η ζωή του δεκάχρονου Μαζίν πρόκειται να αλλάξει για πάντα. Έχει γεννηθεί κουφός, αλλά σύντομα θα βάλει κοχλιακό εμφύτευμα, και έτσι θα μπορέσει να ακούσει για πρώτη φορά στη ζωή του. Η ταινία παρακολουθεί την αναμονή για την επέμβαση και την προσαρμογή του Μαζίν στον κόσμο των ήχων. Μαζί του, ανακαλύπτουμε κι εμείς τους ήχους ξανά, αλλά και βλέπουμε πώς αλλάζουν για τον Μαζίν οι σχέσεις του με τους φίλους του.
Η δεκατριάχρονη Σιέρα ζει σε μια φάρμα στην Οκλαχόμα των Η.Π.Α. και αναπνέει με το όνειρο να κατακτήσει το Nashville, τον παράδεισο της country μουσικής, με τα τραγούδια που γράφει και τραγουδάει η ίδια με την κιθάρα της. Η οικογένειά της –τα τρία της αδέλφια είναι επίσης μουσικοί– κάνει ό,τι μπορεί για να την υποστηρίξει. Θα τα καταφέρει στην ακρόαση να βρει δισκογραφική εταιρεία;
Mετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τα παιδιά και τους μεγάλους με θέμα την ακοή και την μουσική, τον ήχο, την μουσική ως μέσο επικοινωνίας για όλους, την μουσική για τους κωφούς και βαρήκοους και την ειδική μουσική εκπαίδευση, με καλεσμένους τον Θωμά Νικολόπουλο, Καθηγητή ΩΡΛ και την Βάσια Ηλιάδη, μουσικό, υπεύθυνη τμήματος ειδικής αγωγής στο Ωδείο Αθηνών.
Θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική με την Άρτεμη Μποτέτσιου, εκπαιδευόμενη του Κέντρου Επικοινωνίας και Τεχνολογίας. 


Μετά την συζήτηση η τζαζ vocalist Τέρη Βακιρτζόγλου θα μας μυήσει στο διαδραστικό μουσικό παιχνίδι αυτοσχεδιασμού “Circle Singing” για μικρούς και μεγάλους.

Η προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ωδείο Lab Music Education και το Κέντρο Επικοινωνίας και Τεχνολογίας που χορηγεί την διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.


Οι ταινίες είναι κατάλληλες για θεατές από 8+. 


Τιμή εισιτηρίου: 3€ (παιδιά) 6€ (ενήλικες)
Όλες οι ταινίες KinderDocs προβάλλονται με ελληνικούς υποτίτλους.Διοργάνωση και καλλιτεχνική επιμέλεια KinderDocs:
Δήμητρα Κουζή - Kouzi Productions

T: +30 210 7219 909
 | Κ: +30 694 6060 862

info@kinderdocs.com | www.kinderdocs.com


Προπώληση: Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς 138, Τηλ.: 210 34 53 111
ΠΕΜ & ΚΥΡ 10.00-18.00,
 ΠΑΡ & ΣΑΒ 10.00-22.00


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN