Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Προβολή ταινίας " Η Εύα θέλει να κοιμηθεί " από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 11/08


Η Εύα, μια όμορφη και αθώα κοπέλα 17 χρόνων, φθάνει από την επαρχία στη μεγαλούπολη για να σπουδάσει, μια μέρα πριν την έναρξη της εκπαιδευτικής χρονιάς, αλλά ο επιστάτης της σχολής δεν της επιτρέπει την παραμονή της στην εστία της σχολής, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η περιπλανησή της στον κόσμο της νύχτας και τους ανθρώπους του υποκόσμου, ανυποψίαστη και άφραγκη, προκειμένου να βρει ένα μέρος για να κοιμηθεί.

Μετά το θάνατο του Στάλιν το 1953 στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων "φύσηξε" ένας αέρας ελευθερίας με κυριότερο αντίκτυπο στον κινηματογράφο τους και διήρκεσε περίπου 12 χρόνια. Ένα αξιόλογο και ευφυέστατο δείγμα αυτής της κινηματογραφικής αφύπνισης είναι και η πρώτη ταινία του  Chmielewski, μια απολαυστική κωμωδία καταστάσεων και παρεξηγήσεων,  με σουρεαλιστικά στοιχεία,  γρήγορο ρυθμό δράσης, απλό χιούμορ και έντονο  χαρακτήρα slapstick.

Κατά πολύ μεγάλο μέρος η ταινία στηρίζεται στην παρθενική κι αψεγάδιαστη ομορφιά της Barbara  Kwiatkowska, που έγινε το εισιτήριό της για την επιτυχία και η ίδια καθιερώθηκε ως η Brigitte Bardot της Πολωνίας.  Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων γνώρισε τον Roman Polanski, τον άσημο ακόμη σπουδαστή σκηνοθεσίας,  με τον οποίο παντρεύτηκε το Σεπτέμβριο του 1959.

Η ταινία υπήρξε σημαντική καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία στον καιρό της, κέρδισε δε το Χρυσό Κοχύλι στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν.





ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ewa chce spac - Η Εύα θέλει να κοιμηθεί [1958]

σκηνοθεσία: Tadeusz Chmielewski
παίζουν: Barbara Kwiatkowska Stanislaw Mikulski, Stefan Bartik
διάρκεια: 95 λεπτά

χώρος προβολής – καφέ Σινέ (δυτική παραλία Καλαμάτας)
ώρα προβολής -- 21:30
είσοδος -- 4 ευρώ
είσοδος ελεύθερη -- Για νέους κάτω των 18 ετών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN