Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Προβολή NOTTE PRIMA DEGLI ESAMI - OGGΙ στο Ιταλικό Ινστιτούτο Αθηνών



NOTTE PRIMA DEGLI ESAMI - OGGΙ
ΚΥΚΛΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ: "ΓΕΛΙΟ ΑΛΑ ΙΤΑΛΙΚΑ"


ΚΥΚΛΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ: "ΓΕΛΙΟ ΑΛΑ ΙΤΑΛΙΚΑ"

   Στη διάρκεια μιας συνέντευξης, ο ιταλός σκηνοθέτης Mario Monicelli δήλωσε χαρακτηριστικά: «η κωμωδία αλά ιταλικά δεν είναι άλλο παρά η διαχείριση δραματικών θεμάτων με όρους κωμικούς, διασκεδαστικούς, ειρωνικούς, χιουμοριστικούς. Αυτό είναι που κάνει την ιταλική κωμωδία να ξεχωρίζει από τις άλλες». Παρόλο που η κωμωδία αλά ιταλικά σήμερα είναι διαφορετική από εκείνη την κλασική της δεκαετίας του εξήντα, η κινηματογραφική βιομηχανία της Ιταλίας δεν σταμάτησε να παράγει εκπληκτικές ταινίες . Χαρίζοντας ευθυμία και γέλιο στο ευρύ κοινό της Ιταλίας και του εξωτερικού, οι μεγάλοι, νέοι σκηνοθέτες του σύγχρονου κινηματογράφου διασκεδάζουν το κοινό χωρίς να είναι ποτέ χυδαίοι. Το σινεμά που κάνουν στοχεύει στην αλήθεια, είναι ικανό να εξιστορήσει την πραγματικότητα των καιρών μας και προπάντων ικανό να αναπαριστά ρεαλιστικά περιβάλλοντα στα οποία να μπορεί ο θεατής να ταυτιστεί ψυχικά. Ο κύκλος ταινιών που προτείνει το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών από τις 16 Φεβρουαρίου μέχρι τις 16 Μαρτίου 2015 αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της νέας δημιουργικής σαιζόν που βιώνει η ιταλική κωμωδία στις μέρες μας.


Είσοδος ελεύθερη


Δευτέρα 09 Μαρτίου 2015, ώρα 19:00
Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, Πατησίων 47 (έναντι Πολυτεχνείου)

NOTTE PRIMA DEGLI ESAMI - OGGI
Σκηνοθεσία του Fausto Brizzi. Παίζουν οι ηθοποιοί Giorgio Panariello, Nicolas Vaporidis, Carolina Crescentini, Andrea De Rosa, Sarah Maestri. Κωμωδία. Italia 2006 / 102 min. Στα ιταλικά με αγγλικούς υπότιτλους

Ο Luca Molinari έχει την ευκαιρία να ξαναζήσει μια νύχτα πριν τις εξετάσεις για το απολυτήριο. Είναι το καλοκαίρι του 2006: το συγκρότημα Le Vibrazioni πήρε τη θέση του Raf, το i-pod τη θέση του walkman, ο Lippi πήρε τη θέση του Vicini στο τιμόνι της Εθνικής. Ο Luca είναι ερωτευμένος με την Azzurra, μια χειραφετημένη και εξωστρεφή μικρούλα που ονειρεύεται να γίνει βιολόγος θαλάσσης μακριά από τη Ρώμη. Στην πρωτεύουσα, όπου ο Λούκα ζει με τους γονείς του και τους αχώριστους φίλους του την Alice, τον Massi, τη Simona και τον Riccardo, ετοιμάζονται πυρετωδώς για τον τελικό του Μουντιάλ. Το έργο Notte prima degli esami έλαβε μια σημαντική αναγνώριση: ότι μπήκε με φυσικότητα και άνεση στην νοοτροπία των εφήβων. Το νεανικό κοινό - αντίθετα με αυτό που πιστεύουν ακόμα πολλοί δεν είναι στερημένο και έχει μια έμφυτη ικανότητα να αντιλαμβάνεται αν ένα κινηματογραφικό προϊόν είναι πραγματικά ή όχι αντιπροσωπευτικό - δικαιολογημένα βράβευσε τη ταινία στις αίθουσες. 



(τρέιλερ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΥ


Πληροφορίες

Ημερομηνία: Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

Ωράριο: 19:00

Τόπος: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, Πατησίων 47 (έναντι Πολυτεχνείου)

Διοργάνωση: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών

Σε συνεργασία με: Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας - Istituto Luce




http://www.iicatene.esteri.it/IIC_Atene/webform/SchedaEvento.aspx?id=290

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN