Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

2ο Crossing Borders



   Από 6-8 Ιουνίου 2014 έγινε στην Αθήνα το 2ο Crossing Borders Film Festival. Ένα φεστιβάλ κινηματογράφου και τέχνης, το οποίο όπως και πέρσι έτσι και φέτος έγινε στο Μερόπειο Ίδρυμα, στη σκιά της Ακροπόλεως (απέναντι από το Ηρώδειο).
   Το Φεστιβάλ διοργανώνει μια διεθνής ομάδα ανθρώπων που επιθυμούν να ενώσουν όλους αυτούς που διασχίζουν σύνορα, φυσικά και πνευματικά.
   Για την πρώτη μέρα το πρόγραμμα είχε προβολή ελληνικών ταινιών μικρού μήκους επιλεγμένες από τον σκηνοθέτη Σίμο Κορεξενίδη. 

Οι ταινίες ήταν 

Ο Έλβις είναι Νεκρός - του Στέργιου Πάσχου
Μαθήματα Οδήγησης - του Βασίλη Καλαμάκη
Ξιφομαχίες - του Νάσου Γκατζούλη
Family Thrill - του Δημήτρη Στρατάκη
Washingtonia - της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη
Αμπάριζα - της Έλενας Δημητρακοπούλου
Πίστωμα - του Γιώργου Φορτούνη

Η βραδιά έκλεισε με εκπληκτικό μουσικό πρόγραμμα από τους Τάνια Νικολούδη και Αλέξανδρο Νικολούδη. Μαζί τους και ο τσελίστας Αλέξανδρος Κασαρτζής.


   Τη δεύτερη μέρα είχαμε την ταινία ντοκιμαντέρ Beyond Assignment, σχετικά με τις φωτογράφους Ed Talavera και Dia Kontaxis , που απασχολούνται σε δουλειές στο Μεξικό, τη Νότιο Αφρική. Τ' ότι είναι γυναίκες δε θα πρεπε να χει σημασία ταυτόχρονα όμως είναι πολύ σημαντικό. 
   Ακολούθησε το ντοκιμαντέρ 1913 Massacre των Ken Ross και Louis V. Galdieri. Ένα πορτρέτο της πόλης Calumet του Μίτσιγκαν, μιας κάποτε ακμάζουσας πόλης ανθρακωρύχων, που στοιχειώνεται ακόμα από τα γεγονότα που ενέπνευσαν τον Woody Guthrie να γράψει το τραγούδι "1913 Massacre".  Ακολούθησε ροκ πρόγραμμα από τον Mark Steiner και Τα προβλήματά του (His Problems) (οι προσκεκλημένοι του).


   Για την τελευταία μέρα το πρόγραμμα είχε παιδική ταινία, ακολούθως την πολύ καλή αισθηματική κωμωδία Go With Le Flo, ντοκυμαντέρ The Fool and the Princess (2014) του Matte Mourik, για τον Jorge Zorreguieta, πρώην υπουργό της κυβέρνησης του δικτάτορα Βιντέλα στην Αργεντινή και πατέρα της τωρινής βασίλισσας της Ολλανδίας, Μάξιμα.  Η τελευταία ταινία ήταν η Ulfie Goes Home (Nia DiNata, Indonesia) 2009. Πρόκειται για ένα τραβεστί από την περιοχή Ατσέ της Ινδονησίας, την πιο αυστηρή, μουσουλμανική περιοχή της χώρας, που επιστρέφει μετά από χρόνια στη γενέτειρα του από την Τζακάρτα όπου είχε μετακομίσει. Πώς θα αντιδράσουν η οικογένεια και οι παλιοί φίλοι όταν δουν τη μεταμόρφωση του/της Ulfie;

Τέλος δε θα πρέπει να παραλείψουμε και τον ωραίο κήπο του ιδρύματος, που αποτελούσε μια όαση δροσιάς στα διαλείμματα του φεστιβάλ, και τα προσφέρομενα φυσικά σνακς από τους ανθρώπους του φεστιβάλ και του ιδρύματος.

Μέχρι την επόμενη χρονιά, και μακάρι με ακόμα περισσότερο κοινό. Πρωτοβουλίες όπως αυτή είναι αναγκαίο να υπάρχουν, και φυσικά απραίτητη είναι και η ανταπόκριση του κοινού για να συνεχίσουν να υπάρχουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN