Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Προβολή ταινίας " Φρανκενστάιν Τζούνιορ " από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας




ΠΕΜΠΤΗ 05 IOYΛΙΟΥ


ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΪΝ ΤΖΟΥΝΙΟΡ – YOUNG FRANKENSTEIN


Comedy | 1974 | USA | 106΄

σκηνοθεσία: Mel Brooks

παίζουν: Gene Wilder, Madeline Kahn, Marty Feldman

21:30 | Καφέ Σινέ (Δυτική Παραλία Καλαμάτας) | Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18



    Ένας απόγονος του Δρ Φρανκενστάιν επιστρέφει στον προγονικό πύργο των Καρπαθίων, όπου ξαναρχίζει τα πειράματα του προπάππου του. Ευτυχώς όμως αυτή τη φορά οι επιπτώσεις είναι περισσότερο κωμικές παρά τρομακτικές. Η ταινία βασίζεται στους χαρακτήρες της νουβέλας τρόμου Φρανκενστάιν της Μαίρης Σέλεϊ, η οποία φέτος συμπληρώνει 200 χρόνια από την πρώτη της έκδοση.

    O σκηνοθέτης αρχικά απαίτησε 2,3 εκατομμύρια δολάρια από την Columbia Pictures, η οποία όμως είχε αντιρρήσεις για την ασπρόμαυρη φωτογραφία και κατέβασε τον προϋπολογισμό στα 1,7 εκ. δολάρια. Δυσαρεστημένος ο σκηνοθέτης πλησιάζει την 20th Century Fox η οποία λέει ναι σε όλα, κι έτσι, μέσα από ένα σπινθηροβόλο σενάριο που έγραψαν μαζί εκ νέου ο Μελ Μπρουκς και ο Τζιν Γουάιλντερ, δημιουργήθηκαν αξεπέραστοι κωμικοί χαρακτήρες και σκηνές ανθολογίας στο είδος της κωμωδίας, με εμπνευσμένες ατάκες, ξεκαρδιστικές ανατροπές και δηλητηριώδες χιούμορ.

    Η ταινία δεν ξεχνάει στιγμή να αποτίει φόρο τιμής στις αρχικές ταινίες αλλά είναι τέτοια η επιτυχία της ασπρόμαυρης φωτογραφίας και της καλλιτεχνικής διεύθυνσης που αποκτά ξεχωριστή οντότητα.

    Τα γυρίσματα ταινίας έγιναν στο ίδιο κάστρο που γυρίστηκε η πρώτη κλασική ταινία του James Whale το 1931 και μάλιστα χρησιμοποιήθηκε και ο ίδιος εργαστηριακός εξοπλισμός.

   Η ταινία ήταν υποψήφια για 2 Οσκαρ σεναρίου και ήχου και Χρυσή Σφαίρα.








#kalamatacinema

#filmhouse

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN